IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Високи токчета без болка

Имплантирането на колаген във възглавничката между пръстите и стъпалото може да предпази 80% от жените от здравословните им проблеми

12:50 | 26.05.10 г.
Високи токчета без болка

Един от най-лесните и добри методи за бързата трансформация на всяка обикновена жена в супермодел са чифт високи токчета. Според статистиката обаче около 65 процента от жените носят токчета повече от 40 часа седмично. Това често е свързано с появата на разширени вени, отоци, болки в краката, поява на ортопедични аномалии.

Британски учени и козметици се заели с проблема и разработили начин да направят ходенето на високи токчета безболезнено. Процедурата се нарича „пълнител за крака“ и представлява имплантиране на колаген във възглавничката на крака, която се намира между пръстите и останалата част от стъпалото.

Методът е разработен от козметици от британския център The Harley Medical Group.


Любителите на модните обувки са готови да се подложат на какво ли не, но не и да се лишат от любимите си аксесоари. А какво по-прекрасно, ако могат да добият грациозна походка и да носят любимите си обувки цяла нощ.

Самата процедура трае половин час и пациентът не е нужно да постъпва в болница. Инжектирането на естествения протеин (колаген) отстранява болката и повишава нивото на комфорт при носене на всякакъв вид обувки. Онези, които са решили да се подложат на подобен род процедура, ще трябва да изчакат резултата няколко седмици. Цялата операция струва около 240 паунда и е с трайност от 2 до 3 месеца.

Междувременно лекарите предупреждават, че 80 процента от жените имат здравословни проблеми заради носенето на високи токчета. През 2009г. във Великобритания над 200 000 жени (модели и почитателки на модата) са потърсили лекарска помощ с оплакване от болки в краката и гърба, деформация на палеца. Десет хиляди от тях е трябвало да прибегнат до хирургическа интервенция за отстраняване на проблема.

Освен всичко останало, лекарите установили също, че редовното носене на високи токчета има нездравословен ефект и върху мозъка, тъй като нервните окончания и кръвоносните съдове нарушават дейността си – това, от своя страна, води до главоболие и действа върху функциите на мозъка.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:37 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още