IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Голотата калява човек срещу стреса

Пътуването в метрото без дрехи е много полезно според психолозите за каляване срещу стресови ситуации

12:03 | 18.05.10 г.
<p>Снимка: The Daily Mail</p>

Снимка: The Daily Mail

В лондонското метро се проведе гола рекламна кампания, в която участие взеха четирима служители в различни офиси, съобщава изданието The Daily Mail.
 
Четиримата са разделени по двойки – на двама мъже и две жени, които били инструктирани да извършат обичайното си пътуване до офиса. Единствената разлика в случая била облеклото – участниците в рекламата имали право да носят само обувки и да покрият „интимните си части“ с чанта или колан. Екстравагантните рекламни лица трябвало да се държат естествено и по възможност да не обръщат внимание на мненията и погледите на колегите си и останалите пътници в метрото.
 
Голите звезди в метрото станали своеобразна реклама и на нов документален сериал, който трябва да се завърти по британската телевизия на 18 май. Поредицата е озаглавена "The Naked Office" (Голият офис) и е посветена на начините за подобряване на функционирането на търговските дружества.
 
Експерти психолози по личностно израстване считат, че пътуването в метрото гол е сериозен психологически тест, който може да помогне на хората, работещи в офиси, да станат по-устойчиви на стресови ситуации, както същевременно ги научи да работят в екип.
 
Лондон не е пионер за подобен род инициативи. Такава инициатива със случайни  хора, беше организирана и в Ню Йорк. В началото на 2010г. около три хиляди души участваха в кампанията "В метрото без гащи“. Участниците влезли в метрото напълно облечени, качили се във вагоните, а после свалили долната част от облеклото си и продължили пътя си до крайната дестинация без бельо преструвайки се, че нищо особено не се е случило. Този тип акция се случва редовно в САЩ и не се организира с рекламна цел. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още