Старите български сортове Димят, Рубин, Мискет и Мавруд от лозята на Карнобат са най-новата страст в Европа и у нас, разказаха управителите на някои от най-квалитетните столични ресторанти, които неотдавна посетиха Южна Франция, за да почерпят от актуалните винени и гурме-тенденции.
Те издадоха, че примерът на световния хайлайф се оказал заразителен за все повече българи, които уверено избират невероятните купажи ETHNO за трапезата си, защото държат на високото качество и неповторимия вкус. Родните сортове впечатлиха изисканата публика по време на конкурса Muscat di Monde в живописното френско градче Фронтинян-ла-Пейрад. Там забележителните ETHNO на "Винпром Карнобат" станаха фаворити на привикналите към лукс ценители, които присъдиха на серията една от най-големите награди за качество.
И докато гостите на конкурса тепърва откриват очарованието на родните вина, у нас все повече хора избират Димят, Рубин, Мискет и Мавруд от лозята на Карнобат, защото богатите им вкусове и аромати пасват прекрасно на предпочитанията, нравите и темперамента на българина, а и подхождат на нашенската кухня. Старите местни сортове в ETHNO поднасят най-доброто от българската земя и отлично разгръщат потенциала си, купажирани със световноизвестните каберне совиньон, сира, мускат и совиньон блан.
Топ тенденция: "Най-доброто идва от родната земя"
Изборът на български храни и напитки, създадени изцяло от суровини, които са отгледани на родна земя, е най-актуалната тенденция сред младите и образовани хора. Те подбират само чисти продукти, направени с грижа за околната среда и уважение към труда на хората.