IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo каза "не" на еднополовите бракове в новата си игра

Tomodachi Life е симулационна игра, която стана голям хит в Япония

10:12 | 08.05.14 г. 3
Nintendo каза "не" на еднополовите бракове в новата си игра

Nintendo обяви, че няма да позволи на потребителите да играят с гей образи в симулационната игра Tomodachi Life.

Това се случи, след като един от феновете на играта започна кампания в социалните мрежи, съобщава BBC. Тя призовава Nintendo да позволи еднополовите взаимоотношения между героите, които са моделирани като истински хора.

Tomodachi Life, която беше пусната в Япония миналата година, включва героите от „Mii”- персонализираните аватари на реалните играчи, които живеят на виртуален остров. Така играта позволява на потребителите да пренесат на острова Mii образите на семейството, приятелите си или на когото пожелаят.

Кампанията е подета от 23-годишния фен на Nintendo Тай Марини от Аризона. Той твърди, че тъй като виртуалният аватар не може да сключи брак в играта, той пропуска „ексклузивно съдържание“ от нея.

“Искам да се омъжа за Mii образа на реалния ми годеник, но не мога да го направя“, посочва Марини. По думите му единствената възможност, която е дадена на потребителите, е да сключат брак с женско Mii или напълно да се откаже от виртуалния брак и да изпусне част от екстрите на играта.

От компанията заявиха, че никога не са възнамерявали да правят "някаква форма на социален коментар" с пускането на играта.

Tomodachi Life е голям хит в Япония, а фирмата планира да я пусне в Китай и Европа през юни.

“Опциите за връзка в играта представляват алтернативен свят, а не симулация на реалния живот“, коментираха от Nintendo. Компанията допълни, че целта на Tomodachi Life не е да прави каквито и да било социални коментари. В същото време тя е една от най-добре продаваните игри на компанията за преносимата конзола Nintendo 3DS.

От Nintendo обаче заявиха, че възможността за еднополови отношения не е включена в оригиналната игра, която е пусната в Япония. Компанията твърди, че се интересува от мненията на потребителите и иска да разбере повече за тях и техните очаквания към продукта. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Style виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 1
nikkin
преди 10 години
Браво на Нинтендо!!! И аз съм им фен, а сега още повече!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 1
deant
преди 10 години
Въпрос: е едно демократично общество изповядващо правото за свободно изразяване на мнение, може ли човек свободно да каже, че не харесва хомосексуализма? Задължен ли е да го харесва? За кого точно се отнасят правата и свободите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
forexar
преди 10 години
Добре е, че още има фирми като Nintendo, които защитават традиционните семейни ценности. Въпреки, че не желаят да коментират наглостта и провокациите на хомосексуалистите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още