IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Еврото достигна едномесечно дъно спрямо долара

Положителните икономически новини от САЩ от вторник подкрепиха очакванията, че щатската икономика се движи в правилна посока

11:05 | 03.07.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Еврото достигна едномесечно дъно спрямо долара

Еврото достигна едномесечно дъно спрямо долара при търговията в сряда на фона на очакванията, че щатският Федерален резерв ще започне поетапно намаляване на месечната си програма за изкупуване на активи в размер на 85 млрд. евро, пише Investing.com.

EUR/USD удари 1,2961 в края на азиатската търговия – най-ниското равнище от 3 юни насам. Впоследствие двойката се консолидира на ниво от 1,2974 при спад от 0,03 на сто.

Двойката вероятно ще намери подкрепа при 1,2900 при ниво на съпротивата от 1,3056 – най-високото от 27 юни насам.

Положителните икономически новини от САЩ от вторник подкрепиха очакванията, че щатската икономика се движи в правилна посока. Данните показаха, че продажбите на промишлени стоки в САЩ са се повишили с повече от очакваното през месец май.

Според данните на министерството на търговията в САЩ фабричните поръчки са нараснали със сезонно изгладените 2,1 на сто в ​​сравнение с очакванията за ръст от 2%.

Инвеститорите са в очакване на данните за заетостта в неселскостопанския сектор в САЩ, които ще дадат ясен сигнал дали централната банка е готова да почне поетапно преустановяване на месечната си програма за изкупуване на облигации в размер на 85 млрд. долара.

Очакванията на експертите са Европейската централна банка (ЕЦБ) да потвърди намеренията си за задържане на гъвкавата парична политика на месечното си заседание в четвъртък, въпреки че оповестените в понеделник данни показаха, че спадът в производствения сектор в еврозоната намалява.

Еврото се търгува по-ниско и спрямо паунда, като EUR/GBP е надолу с 0,08% до 0,8556. Единната европейска валути губи позиции и спрямо японската йена, като EUR/JPY пропада с 0,41 на сто до 130,06.

По-късно през деня се очакват официалните данни на Евростат за продажбите на дребно в еврозоната, както и ревизираните данни за дейността в сектора на услугите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:23 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
stoiloff
преди 11 години
Това е добре! Евтино евро - по силен износ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още