IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа "Телематик" в регистъра на публичните дружества

Емисията е в размер на 4 320 006 лева

09:50 | 16.03.22 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) вписва „Телематик интерактив България“ АД като публично дружество и издадената от дружеството емисия акции в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН, с цел търговия на регулиран пазар.

Това се вижда от решенията на финансовия регулатор, публикувани на сайта му.

Емисията е в размер на 4 320 006 лева, разпределена в 4 320 006 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лев всяка и с ISIN код BG1100014213 и представлява регистрирания капитал на дружеството, допълва се в съобщението.

„Телематик“, което стои зад платформата за залагания PalmsBet, набра 16 млн. лева от Българската фондова борса (БФБ) в края на февруари. Дружеството продаде 320 хил. ации от предложени 400 хил., или 80% от предложеното количество, за 50 лева на акция – долната граница на предвидения ценови диапазон (50-75 лева).

Дружеството ще използва средствата за експанзията си в Перу и евентуално Украйна догодина.

Първичното публично предлагане (IPO) на „Телематик Интерактив България“ е първото на регулиран пазар от началото на 2020 г., когато „Илевън Кепитъл“ дебютира на БФБ.

Компанията планира да плати дивидент от печалбата за 2021 г. по-късно тази година.

Свързани компании:

Телематик Интерактив България АД(TIB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:29 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още