IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Слънчев бряг Холдинг" разширява загубата към края на юни

Дружеството е продало за 270 хил. лева земеделска земя, която е загубила статута си на урегулиран поземлен имот

11:55 | 27.08.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

„Слънчев бряг Холдинг“ АД разширява загубата към края на юни в сравнение със същия период на миналата година на фона на пандемията и проблемите за туризма и резкия ръст на разходите на дружеството.

Това се вижда от консолидирания отчет за второто тримесечие на 2021 г., публикуван на сайта x3news.com.

За периода компанията отчита само приходи от продажба на дълготрайни материални активи в размер на 270 хил. лева. Активът е земеделска земя, която е загубила статута си на урегулиран поземлен имот.

Същевременно разходите се увеличават рязко до 1,138 млн. лева от 32 хил. лева година по-рано заради начислени амортизации на стойност почти 1,1 млн. лева.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Така се формира загуба в размер на 868 хил. лева към 30 юни спрямо 32 хил. лева година по-рано.

Що се отнася до пандемията и влиянието ѝ върху дейността на дружеството, в доклада му се посочва, че дружеството изпълнява всички наложени мерки за ограничаване на разпространението на заразата, като текущо се следи за поява на рискове и респективно за негативни последици от пандемията.

На настоящия етап не са установени индикатори, свързани с пандемията, които да са засегнали значително конкретни активи и/или да водят до риск от преустановяване или значително намаляване на дейности, допълва се в доклада.

В последната година акциите на „Слънчев бряг Холдинг“ поскъпват с 300%, като дружеството достига пазарна капитализация в размер на над 1,5 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още