IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН не издаде окончателна забрана за търговото към „Север - Холдинг“

Предложената цена за една акция е 3,66 лв.

13:05 | 31.05.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Комисията за финансов надзор (КФН) не издаде окончателна забрана на коригирано търгово предложение от „Зора 2005” ЕООД, гр. София, за закупуване чрез инвестиционен посредник „АБВ Инвестиции“ ЕООД, гр. Варна, на 256 370 броя акции от капитала на „Север – Холдинг” АД, гр. Варна, от останалите акционери на дружеството. Това става ясни от решенията на регулатора, взети по време на вчерашното му заседание. Предложената цена за една акция е 3,66 лв.

Надзорът е открил административно производство за издаване на общ административен акт, с който се преустановява на и от територията на Република България, считано от 03 юли 2019 г., пускането на пазара, разпространението и продажбата на непрофесионални клиенти на бинарни опции.

От решенията разбираме още, че Светослав Велеславов Гаврийски е одобрен за независим член на Надзорния съвет на „Пенсионноосигурително дружество Алианц България“ АД.
 
Гълъбин Николов Гълъбов е одобрен за член на Съвета на директорите на „Пенсионноосигурителен институт“ АД.
 
КФН е одобрила биометричните таблици за определяне на размера на допълнителните пожизнени пенсии за старост, използвани в актюерските разчети на Универсален пенсионен фонд „ДСК – Родина“, утвърдени от Управителния съвет на Пенсионноосигурителна компания „ДСК - Родина“ АД.
 
Комисията е одобрила и биометричните таблици и технически лихвен процент за определяне на размера на допълнителните пожизнени пенсии за старост, използвани в актюерските разчети на Универсален пенсионен фонд „Топлина“, утвърдени от Управителния съвет на Пенсионноосигурително дружество „Топлина“ АД.
 
Одобрени са и биометричните таблици за определяне на размера на допълнителните пожизнени пенсии за старост, използвани в актюерските разчети на Ен Ен Универсален пенсионен фонд, утвърдени от Управителния съвет на ,,Ен Ен Пенсионноосигурително дружество" EАД.
 
КФН е одобрила биометричните таблици и технически лихвен процент за определяне на размера на допълнителните пожизнени пенсии за старост, използвани в актюерските разчети на Универсален пенсионен фонд „ЦКБ-Сила“, утвърдени от Управителния съвет на Пенсионноосигурително акционерно дружество „ЦКБ-Сила“ АД.
 
„Соломон Майер 1772” АД е вписано като лице, управляващо алтернативни инвестиционни фондове в регистъра, воден от КФН.
 
Издадено е разрешение на управляващото дружество (УД) „Аларик Кепитъл” АД, гр. София, за преобразуване на договорен фонд (ДФ) „Аларик - Глобални Суровини” чрез вливане в ДФ „Аларик - Хибриден Депозит”, управлявани от УД „Аларик Кепитъл” АД.
 
Комисията е признала придобитата квалификация за извършване на дейност като инвестиционен консултант на Росен Георгиев Караджов.
 
Надзорът е заличил застрахователния агент „ЦТЦ 93“ ЕООД от регистъра на застрахователните агенти, воден от КФН.
 
Комисията е освободила за 2019 г. „ЕЛ БАТ“ АД от задължението да се лицензира като инвестиционен посредник във връзка с осъществяваната от дружеството търговия с деривати (по смисъла на чл. 5 от ЗПФИ).
 
Люксембургската Комисия за надзор на финансовия сектор е уведомена, че управляващото дружество Amundi Luxembourg S.A., Luxembourg, може да започне да предлага на територията на Република България шест класа ценни книжа на шест подфонда на инвестиционното дружество AMUNDI FUNDS.
 
Комисията за финансов надзор е изразила намерение да спазва в надзорната си практика Насоки относно отчитането на интернализирания сетълмент по чл. 9 от Регламента за централните депозитари на ценни книжа, издадени от Европейския орган за ценни книжа и пазари.
 
КФН не е недопуснала „Застрахователна компания Юроамерикан“ АД да прехвърли осъществяването на ключовата функция по вътрешен одит на „Одит консулт МД“ ЕООД.
 
От решенията става ясно, че е изпратено писмо до „Уеб Медия Груп“ АД, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия корпоративни необезпечени облигации, издадени от дружеството.
 
Писмо е изпратено до „СИИ ИМОТИ“ АДСИЦ, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с издаване на одобрение на промени в устава на дружеството. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още