IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН поиска корекции на проспектите на договорните фондове на "ОББ Асет мениджмънт“

Комисията одобри вътрешен одитор за "Групама Животозастраховане” и „Групама Застраховане”

10:39 | 05.04.18 г.
<p>
	Ръководителят на КФН Карина Караиванова.<em> Снимка: БТА</em></p>

Ръководителят на КФН Карина Караиванова. Снимка: БТА

Комисията за финансов надзор (КФН) поиска корекции на проспектите и документи с ключова информация за инвеститорите на договорните фондове (ДФ) „ОББ Патримониум земя“, ДФ „ОББ Премиум акции“, ДФ „ОББ Платимум облигации“, ДФ „ОББ Балансиран фонд“, ДФ „ОББ Глобал детски фонд“, ДФ „ОББ Глобал дивидент“, ДФ „ОББ Глобал растеж“, ДФ „ОББ Глобал фарм инвест“ и ДФ „ОББ Евро пари“. Това става ясно от решенията на регулатора от 4 април. 

КФН изпрати писмо до „Адара“ АД, гр. София, с искане да се извършат корекции на документите относно потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия обезпечени облигации.

На заседанието си регулаторът прие в надзорната си дейност да спазва Насоки на Европейския орган за ценни книжа и пазари относно изискванията за управление на продукта по Директива 2014/65/ЕС на Европейския парламент и на Съвета относно пазарите на финансови инструменти и за изменение на Директива 2002/92/ЕО и на Директива 2011/61/ЕС.

Приложена беше принудителна административна мярка за отнемане правомощията на Цветан Иванов Борисов да управлява и представлява „Интерактив кампъни” ЕООД (предишно наименование „Глобал Маркетс“ ООД) и назначава Калин Николов Клисаров за квестор на дружеството.

Комисията издаде одобрение на "Групама Животозастраховане” ЕАД и „Групама Застраховане” ЕАД Свилен Атанасов Стоянов да осъществява функцията по вътрешен одит в дружеството

Регулаторът прие на второ гласуване Наредба за функциите и задълженията на звената, службите и лицата, осъществяващи управление на риска, вътрешен контрол и вътрешен одит в пенсионноосигурителните дружества. Предстои обнародването й в Държавен вестник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още