IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН назначи квестори в ИП Бета корп

За три месеца е забранено на членовете на Съвета на директорите и представляващите посредника да изпълняват функциите си

14:54 | 05.12.17 г.
Автор - снимка
Редактор
КФН назначи квестори в ИП Бета корп

Комисията за финансов надзор е наложила забрана членовете на Съвета на директорите на ИП Бета корп АД да изпълняват функциите си за срок от три месеца. В случая става дума за Борислав Александров Попов, Румен Йорданов Нанов и Атанас Иванов Бойчев. Това е станало с решение на регулаторния орган от 4 декември 2017 г., а принудителната административна мярка е за 3 месеца.

Също така се забранява на Борислав Александров Попов и Румен Йорданов Нанов да управляват и представляват Бета Корп АД. КФН назначава Наталия Ангелова Кумпикова и Стефан Петров Стефанов за квестори на „Бета Корп” АД за срок от 3 месеца от издаване на решението за прилагане на принудителна административна мярка.

Също така надзорният орган изпраща писмо до управляващо дружество „Експат Асет Мениджмънт” ЕАД с искане да отстрани констатираните непълноти и несъответствия във връзка със заявлението от дружеството за издаване на разрешение за организиране и управление на борсово търгуван фонд „Expat Macedonia MBI10 UCITS ETF”.

КФН уведомява и управляващо дружество „Експат Асет Мениджмънт” ЕАД с искане да отстрани констатираните непълноти и несъответствия във връзка със заявлението от дружеството за издаване на разрешение за организиране и управление на борсово търгуван фонд „Expat Hungary BUX UCITS ETF”.

КФН изпраща писмо и до „Елана Агрокредит“ АД, гр. София, с искане за отстраняване на констатираните непълноти и несъответствия в проекта на проспект за публично предлагане на акции, както и за представяне на допълнителна информация и документи.

Надзорният орган също така не съгласува избора на Пенсионноосигурително акционерно дружество „ЦКБ-Сила“ АД на „Баланс-М“ ЕООД и „БУЛ ОДИТ“ ООД като одитори, които да извършат проверка и заверка на годишните финансови отчети за 2017 г. на пенсионноосигурителното дружество и управляваните от него фондове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още