IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН прие актуализиран план за действие за 2017 г.

Регулаторът позволи коригирано търгово предложение от „Стара планина холд” АД за закупуване на акции на „Фазан” АД

10:30 | 08.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) ще провежда последователна, прозрачна и предвидима регулаторна политика за постигане на стабилност и доверие в небанковия финансов сектор, показва планът с основни приоритети на регулатора до края на годината, който беше приет на провелото се на 7 август заседание.

Комисията си поставя за цел да осъществява ефективен надзор върху небанковия финансов сектор и поддържане на стабилни финансови пазари, институционално развитие и повишаване на административния капацитет за ефективно административно управление. 

Регулаторът ще работи за изграждане и поддържане на модерна информационна инфраструктура за целите на ефективния финансов надзор, както и за осигуряване на ефективна защита на потребителите на финансови услуги и продукти, повишаване на финансовата грамотност и укрепване на общественото доверие. 

КФН ще участва активно и в надзорните органи на ЕС в областта на финансовите пазари и дейностите в областта на международното сътрудничество.

На заседанието си в понеделник КФН взе още няколко решения. 

Едно от тях е да изпрати писмо до „Екип-98 Холдинг” АД с указания за отстраняване на непълноти относно заявление за потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия обезпечени облигации, издадени от дружеството.

КФН изпраща писмо и до УД „Делтасток управление на активи” EАД с указания за отстраняване на непълноти относно искане на дружеството за разрешение за организиране и управление на ДФ „Делтасток Глобален Фокус”.

Регулаторът също така взе решение да не издава окончателна забрана за публикуване на коригирано търгово предложение от „Стара планина холд” АД за закупуване на акции на „Фазан” АД. Обект на настоящото търгово предложение са 101 874 бр. акции, представляващи 8,25% от капитала на дружеството. Цената за една акция, предложена от търговия предложител, е 1,41 лв.

Комисията гласува още да предостави информация на квестора на „Интерактив кампъни” ЕООД за размера на активите в Interactive Brokers UK, като дава изрични указания на квестора на „Интерактив кампъни” да открие клиентска сметка в лицензирана от БНБ кредитна институция, където да прехвърли паричните средства от Interactive Brokers UK.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още