IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН позволи коригирано търгово предложение за акциите на Евроинс

Евроинс Иншурънс Груп направи технически корекции в предложението си, които не повлияха на цената от 1,30 лв. на акция

12:01 | 12.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Комисията за финансов надзор (КФН) не издаде забрана за коригирано търгово предложение от Евроинс Иншурънс Груп за закупуване на акции на застрахователно дружество Евроинс, посочва се в решенията от проведеното на 11 юли заседание на регулатора.

Вчера (11 юли) в деловодството на Евроинс АД постъпи търговото предложение от Евроинс Иншурънс Груп до останалите акционери с технически корекции, които не оказват влияние върху предложената цена от предложителя за една акция – 1,30 лв., съобщи застрахователното дружество чрез БФБ – София.

Обект на настоящото търгово предложение са 1 635 369 бр. акции, представляващи 9,93% от капитала на Евроинс. 

От решенията на КФН става ясно още, че регулаторът потвърждава проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия облигации, издадени от „Индъстри Дивелъпмънт Холдинг” АД. Емисията облигации е в размер на 10 000 000 евро, разпределени в 10 000 броя обикновени, лихвоносни, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми, обезпечени облигации, с номинална стойност 1 000 евро всяка, с фиксиран годишен лихвен процент в размер на 5 %, с дата на емитиране на облигациите - 22.12.2016 г. и с падеж - 22.12.2024 г.

Регулаторът обяви, че вписва посочената емисия облигации в регистъра , воден от КФН,  с цел търговия на регулиран пазар.

Комисията също така изпраща писмо до „Кепитъл Инвест Лимитед” АД с указания за отстраняване на непълноти и несъответствия във връзка със заявлението на дружеството за потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на акции.

Писмо е изпратено и до „Токуда здравно застраховане” ЕАД за отстраняване на непълноти във връзка с искане на дружеството за утвърждаване на „Мур Стивънс България – одит“ като одитор.

Съгласуван е и избора на „ПОД – Бъдеще“ АД на „Захаринова и партньори“ ООД и „БДО България“ ООД като одитори за извършване на проверка и заверка на годишните финансови отчети за 2017 г. на пенсионноосигурителното дружество и управляваните от него фондове.

По време на заседанието си КФН прие на второ четене Наредба № 55 от 11 юли 2017 г. за определяне на регулираните пазари от трети държави, които са еквивалентни на регулираните пазари или многостранни системи за търговия в държава – членка на Европейския съюз, или в друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.

Регулаторът взе решение да прилага в надзорната си практика Съвместни насоки за пруденциална оценка на придобивания и увеличения на квалифицирани участия във финансовия сектор на Европейските надзорни органи.  Насоките са публикувани на страницата на КФН в раздел „Нормативна уредба”. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още