IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Риъл Булленд" свива загубата с 40% в началото на годината

Причината са увеличените приходи от наеми и приходите от предварителни договори за покупка на инвестиционни имоти

10:10 | 24.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

"Риъл Булленд" АД приключва първото тримесечие на 2017 г. със загуба в размер на 9 хил. лв., което е с 40% по-малкo спрямо загубата от 15 хил. лв. година по-рано, показва отчетът на дружеството, разпространен чрез БФБ – София.

От дружеството посочват в доклада за дейността си, че по-малката загуба се дължи на увеличените приходи от наеми и приходите от предварителни договори за покупка на инвестиционни имоти.

Основната част от приходите на дружеството от януари до края на март са от наеми в размер на 3 хил. лв., както и приходите по предварителни договори за покупка на инвестиционни имоти в размер на 5 хил. лв.

Общият размер на приходите на дружеството към 31 март е 8 хил. лева. Разходите са за 17 хил. лв., от които 11 хил. лв. за персонала и 6 хил. лв. за материали и външни услуги.

Общият размер на активите на дружеството към края на март e 2,4 млн. лв., от които 177 хил. лв. е стойността на инвестиционните имоти – земеделски земи, 105 хил. лв. – стойността на новопридобитата земеделска земя с начин на трайно ползване - Стопански двор, ведно с дърводелска работилница и ярмомелка, притежавани от дружеството. Паричните средства са в размер на 1,5 млн. лв.

Съгласно сключените предварителни договори през 2016 г. за покупка на апартаменти в гр. Варна дружеството е извършило разходи за придобиване на дълготрайни активи - имоти в размер на 467 хил. лв. и разходи за придобиване на апартамент в гр. София, район Изгрев, на стойност 92 хил. лв.

През първото тримесечие на 2017 г. „Риъл Булленд“ сключи предварителни договори за придобиване на гараж на стойност 23 хил. лв. в гр. София, район "Изгрев", и ателие в сграда, намираща се в к.к Боровец, община Самоков, Софийска област, на стойност 53 хил. лв.

За последен път с акции на дружеството е търгувано на 27 февруари. От началото на годината книжата на "Риъл Булленд" поевтиняват с 2% при пазарна капитализация от 2,45 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 20:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още