IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агрия Груп Холдинг финализира сделката за Кехлибар ЕООД

Прехвърлянето на собствеността е вписано в Търговския регистър

16:24 | 10.09.16 г.
<p>
	Снимка: FreeImages.com</p>

Снимка: FreeImages.com

Прехвърлянето на собствеността на 100% от дяловете от капитала на “Кехлибар”ЕООД на „Агрия Груп Холдинг“ АД е вписано в Търговския регистър на 9 септември 2016 г., съобщава компанията чрез БФБ – София.

В съобщението се посочва, че на 30 август 2016 г. „Агрия Груп Холдинг”АД е сключило окончателен договор за покупко-продажба на 100% от дяловете от капитала на “Кехлибар”ЕООД, община Лясковец, област Велико Търново. Компанията развива дейност в областта на търговията, съхранението и преработката на маслодайни и зърнени култури в Северен централен и Североизточен район на България.

Сделката подсигурява изпълнението на част от инвестиционната програма на холдинга в направление засилване на преработвателната и експортната ориентация на компанията в съответствие със стратегията за развитие в дългосрочен план, посочва компанията.

Обединяването на бизнес потенциала на „Агрия Груп Холдинг“АД и на “Кехлибар”ЕООД в направление търговия и логистика на масови насипни зърнени товари и преработка на маслодайни култури представлява устойчив фундамент за бъдещо успешно развитие и диверсификация на бизнес направленията, които развива компанията, казва се още в съобщението.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Агрия груп холдинг АД приключва първата половина на годината с печалба в размер на 1,769 млн. лв., което преставлява спад от 18,4% на годишна база през първите шест месеца от годината.

За 2016 г. компанията е предвидила увеличение на собствените и арендувани площи обработваема земеделска земя до 200 хил. дка, в т.ч. 80 хил. дка собствени земеделски земи посредством покупка на земеделска земя и посредством придобиване на бизнес и активи на компании, развиващи търговска дейност в областта на агропроизводството.

Към края на второто шестмесечие на 2016 г. основните акционери в Агрия Груп Холдинг АД са Емра ЕООД-гр. Варна с 46,5%, Комерс ЕООД-гр. Търговище с 29,27%, УПФ „Доверие“ с 5,02% и други физически и юридически лица, които държат 19,21%.

От началото на годината акциите на дружеството поскъпват с 9,52% при пазарна капитализация от 78,2 млн. лв.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още