IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс Груп и Адванс Терафонд вдигат оборота на БФБ*

Двете компании напоследък са във фокуса на инвеститорите

12:40 | 23.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Трейс Груп и Адванс Терафонд вдигат оборота на БФБ*

Индексите на БФБ отчитат разнопосочни изменения в началото на новата седмица, както следва: SOFIX (-0,5%) до 485,27 пункта, BG40 (-0,2%) до 98,39 пункта, BGTR30 (+0,5%) до 393,39 и BGREIT (+0,1%) до 93,63 пункта.

Германският DAX и френският CAC 40 се покачват съответно с 0,3% и 0,2%, докато британският FTSE 100 отстъпва с 0,2% в ранната европейска търговия.

Първият ден от китайската Година на Овцата доведе до ръст на повечето азиатски пазари. Основен стимул бе постигнатата сделка между Гърция и еврозоната. Въпреки това обемът на търговията остана скромен, тъй като борсите в Китай, Тайван и Виетнам остават затворени заради новогодишния празник.

След два часа търговията на регулирания пазар на акции на БФБ възлиза на 4,172 млн. лв., благодарение основно на Трейс Груп

Свързани компании:

 (+16%) – 561 хил.

През миналата седмица Трейс Груп оглави по поскъпване компаниите от широкия индекс BGBX40 с ръст от 12,4% след редица корпоративни новини за холдинга. 

Трейс бе избрана от Столична община да извърши ремонт на бул. „Цариградско шосе“, като стойността на поръчката е за около 10 млн. лв., информира в. Капитал Daily. Договорът все още не е подписан, защото в момента тече 14-дневния срок, в който участниците могат да обжалват. Трейс обяви също, че ще извърши и третия етап от ремонта на столичния бул. "Витоша". Договорът със Столична община е за 1,5 млн. лв., а срокът за изпълнение е 2 месеца.

Трейс Груп очаква консолидирана печалба от около 10 млн. лв. през 2014 г. Холдингът прогнозира около 10% ръст на приходите от продажби през 2015 г. при повишена рентабилност.Същевременно Investor.bg научи, че мажоритарният собственик на Трейс Груп обмисля продажба на акции, като целта е нарастване на дела на свободно търгуваните книжа на строителната компания. Към момента обаче не е ясно какъв ще бъде размерът на пакета от акции, който ще бъде предложен, както и при каква цена. 

Адванс Терафонд обяви, че няма да допусне разпродажба на активите и плащане на санкции по повод влезлите в сила законови промени относно собствеността върху земеделската земя. Депутатите сигурно са полудели, пише в блога си Bigbear.

В началото на сесията има сключени сделки с 19 емисии акции, като съотношението печеливши/губещи е 11/4, а при 4 позиции няма промяна.

От дружествата с оборот над 5 хил. лв. с най-голям ръст след Енергоремонт Бобов Дол са акциите на Биовет 

Свързани компании:

 (-3,1%).

Съдът окончателно потвърди глобата от 1 млн. лева за EVN България. Решението е по повод прихващането на насрещни задължения от НЕК, което дружеството извърши в началото на 2014 г. Сделки с акциите на ЕВН България Електроразпределение и ЕВН България Електроснабдяване през настоящата година не е имало.

* Информацията е актуална към 12:10 часа.

Пълна информация за протичането на борсовата сесия на БФБ

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:56 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още