IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Паритет между печеливши и губещи акции на БФБ*

Книжата на Трейс Груп поскъпват след информация, че холдингът ще ремонтира столичното „Цариградско шосе“

12:47 | 19.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Паритет между печеливши и губещи акции на БФБ*

Индексите на БФБ започват с понижения днешната сесия, както следва: SOFIX (-0,7%) до 483,23 пункта, BGBX40 (-0,6%) до 97,75 пункта, BGTR30 (-0,3%) до 388,69 пункта и BGREIT (-0,7%) до 93,72 пункта.

Основните индекси на водещите европейски борси отчитат минимални отклонения в рамките на +/-0,1% в ранната търговия.

Wall Street вчера приключи сесията с отстъпления, след като протоколът от последното заседание на Федералния резерв на САЩ показа, че банката няма да бърза с повишаването на лихвените проценти. 

По-голямата част от азиатските пазари днес останаха затворени поради честването на Лунната Нова година, като японската борса изкачи 15-годишен връх.

Търговията на регулирания пазар на акции на БФБ в началото на сесията възлиза на 297 хил. лв., като с най-голям оборот са Адванс Терафонд АДСИЦ

Свързани компании:

 (-1,4%) – 51 хил.

Трейс Груп е била избрана от Столична община да извърши ремонт на бул. „Цариградско шосе“, като стойността на поръчката е за около 10 млн. лв., информира в. Капитал Daily. Обединение на строителното дружество и на свързаната с нея „Инжпроект“ ООД е класирано на първо място в търга за ремонт на две нови отсечки от пътното плато на булеварда. Информацията е потвърдена от Столична община и представители на фирмата победител. Договорът с Обединение „Цариградско“ все още не е подписан, защото в момента тече 14-дневния срок, в който участниците могат да обжалват, допълва изданието

Вчера Трейс обяви, че ще извърши и третия етап от ремонта на столичния бул. "Витоша". Договорът със Столична община е за 1,5 млн. лв., а срокът за изпълнение е 2 месеца.

Същевременно Investor.bg научи, че мажоритарният собственик на Трейс Груп обмисля продажба на акции, като целта е нарастване на дела на свободно търгуваните книжа на строителната компания. Към момента обаче не е ясно какъв ще бъде размерът на пакета от акции, който ще бъде предложен, както и при каква цена.

В първите два часа на търговия на борсата има сключени сделки с 27 емисии акции, като съотношението печеливши/губещи е 11/11, а при 5 позиции няма промяна.

От дружествата с оборот над 5 хил. лв. с най-силен ръст засега са акциите на Трейс 

Свързани компании:

 (-2,9%).

* Информацията е актуална към 12:10 часа.

Пълна информация за протичането на борсовата сесия на БФБ

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още