IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите започват с повишения*

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата обаче е 11/13, като при 2 позиции няма промяна

12:50 | 03.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Индексите започват с повишения*

Индексите на БФБ започват сесията с повишения, както следва: SOFIX (+0,5%) до 518,58 пункта, BGBX40 (+0,3%) до 103,61 пункта и BGTR30 (+0,2%) до 403,58 пункта. Само секторният BGREIT е надолу – с 0,2% до 97,41 пункта.

Европейските борси отчитат повишения в ранната сесия въпреки слабите данни за еврозоната, като търговията е стимулирана от положителните сесии в САЩ и Азия. 

Wall Street вчера бе подкрепен от автомобилните продажби, които според анализатор сочат, че инерцията в икономиката се запазва, като продължава на всички фронтове.

Азиатските индекси днес затвориха с разнопосочни резултати, като Nikkei и Shanghai Composite изкачиха нови многогодишни върхове.

Търговията на регулирания пазар на акции на БФБ в началото на сесията възлиза на 66 хил. лв., като с оборот над 5 хил. са само Албена (+7,4%) - 25 хил., Трейс Груп Холд (-2,1%) – 11 хил. и Златен лев Холдинг (0%) - 5 хил.

Миналата седмица Албена отчете с 6 млн. лв. по-малка консолидирана печалба за деветмесечието, като проблемите с наводненията и девалвацията на рублата и гривната са сред причините.

Трейс Груп Холд съобщи, че Обединение „Пи Ес 2014“, с водещ партньор дъщерното на холдинга Пи Ес Ай АД (70%) и партньор ПСК Ес Би Ес (30%), е подписало договор с Агенция „Пътна инфраструктура“ за поддържане и ремонт на 783 км. републикански пътища на територията на ОПУ Стара Загора. Стойността на договора е 10,2 млн. лв., а срокът за изпълнението му – 4 години.

В първите два часа на търговия на борсата има сключени сделки с 26 емисии акции, като съотношението печеливши/губещи е 11/13, а при 2 позиции няма промяна.

Акциите на Енемона поскъпват с 2,9%. КФН е задължила акционерите на дружеството да не гласуват частичен дивидент по привилегированите акции за 2013 г.

Засега няма сделки с книжата на Енерго-Про МрежиМажоритарят в компанията е продал част от акциите си, като така си е осигурил финансиране за няколкостотин хиляди лева.

* Данните са актуални към 12:10.

Пълна информация за протичането на борсовата сесия на БФБ

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:02 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още