IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Синергон и Топливо водят по ръстове в началото на петъчната сесия*

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата е 12/17, а при 6 позиции няма промяна

12:42 | 26.09.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Синергон и Топливо водят по ръстове в началото на петъчната сесия*

Водещият индекс на БФБ – SOFIX, отстъпва с 0,03% в началото на петъчната сесия до 543,30 пункта. BGBX40 прибавя 0,1% до 108,65 пункта, BGTR30 се повишава с 0,5% до 426,26 пункта, а BGREIT се покачва с 0,3% до 99,34 пункта.

Основните индекси на борсите в Германия и Великобритания се понижават с по 0,3% в ранната търговия, докато водещият френски индекс е нагоре с 0,1%.

Вчера S&P 500 и Dow Jones записаха най-лошото си представяне от близо два месеца. Книжата на Apple бяха подложени на сериозни разпродажби, което се отрази на цялостната търговия на Wall Street.

Търговията на регулирания пазар на акции на БФБ в началото на сесията възлиза на 160 хил. лв., като над половината се дължи на Синергон Холдинг

Свързани компании:

 (+5%) – 25 хил.

В сряда Топливо гласува за обратно изкупуване и увеличение на капитала, като минималната цена на обратното изкупуване е 5 лв. на акция, a капиталът може да достигне 50 млн. лв.

Обратното изкупуване на акции от Топливо ще започне през 2015 г., а увеличението на капитала ще стартира при подобряване на финансовите показатели на дружеството, заяви в интервю за Investor.bg Щилиян Стоянов, член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на Топливо, както и член на Надзорния съвет на Синергон холдинг. 

В първите два часа на търговия на борсата днес има сключени сделки с 35 емисии акции, като съотношението печеливши/губещи е 12/17, а при 6 позиции няма промяна.

С най-голям ръст засега са акциите на Синергон и Топливо, а с най-силно понижение от дружествата с оборот над 5 хил. лв. са книжата на Албена 

Свързани компании:

 (-1,5%).

* Данните са актуални към 12:10.

Пълна информация за протичането на борсовата сесия на БФБ

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
Батя
преди 9 години
Очаквано и нормално е изригването там. Даже доста закъсня, на така е с българския реотан :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още