IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН издаде временна забрана на търговото предложение за Дир.БГ

Предложението от средата на юли бе с цена 1,44 лв. за акция, а последната сделка от 8 август е на ниво 1,50 лв.

11:12 | 14.08.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КФН издаде временна забрана на търговото предложение за Дир.БГ

На вчерашното си заседание Комисията за финансов надзор (КФН) е издала временна забрана за публикуване на търговото предложение на Лого Къмпани ЕООД за закупуване на акции от останалите акционери на Дир.БГ АД. Лого Къмпани отправи предложението си в средата на юли, след като делът му в Дир.БГ достигна 5,78%, като предложената цена бе 1,44 лв. за акция. Последната сделка от 8 август е на ниво 1,50 лв. 

Дир.БГ АД притежава сайтът dir.bg. Компанията приключи 2013 г. със загуба от 388 хил. лв., след отрицателен резултат от 356 хил. лв. за 2012 г. приходите от продажби спадат с 14% на годишна база до 920 хил. лв. и се отчита нетна загуба от 146 хил. лв., спрямо минимална печалба от 3 хил. лв. преди година. 

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Лого-Къмпани ЕООД е с отрицателен собствен капитал от 134 хил. лв. към 31 декември 2013 г., след загуба от 118 хил. лв. за годината. Активите й са за 549 хил. лв., от които 391 хил. лв. са продукция и стоки. Други 148 хил. лв. са вземания от клиенти и доставчици. Едноличен собственик на Лого-Къмпани ЕООД е Красен Милифонов Георгиев, който е и председател на Фондация „За децата на България“.

Целта на търговото предложение е придобиване на 100% от акциите на Дир.БГ АД и делистване на дружеството от борсата. Търговият предложител планира да оптимизира разходите и да предприеме стратегия към увеличаване на приходите на интернет компанията

Дир.БГ АД излезе на БФБ-София през 2012 г., привличайки 202 хил. лв., или 16% от максималния размер на емисията. Цената на която беше осъществено предлагането бе 2,70 лв. за ценна книга, или почти двойно повече от предлаганите сега 1,44 лв.

Свързани компании:

Дир.БГ АД(6DI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
ElBombero
преди 9 години
Става. Всеки път като наближат избори, става. Консолидацията на онлайн пазара у нас става винаги преди избори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
Как става тая, една компания с отрицателен капитал, на загуба, купува друга, която две години по ред е на загуба...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още