IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма Трейдинг удвои печалбата си преди данъци през април до 1,36 млн. лв.

Компанията демонстрира новото си корпоративно лого и слоганът „Еволюция в здравеопазването”

09:45 | 03.06.14 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Новото лого на Софарма Трейдинг АД. <em>Изображение: компанията</em></p>

Новото лого на Софарма Трейдинг АД. Изображение: компанията

Софарма Трейдинг АД отчита 98% ръст на печалбата преди данъци на годишна база до 1,364 млн. лв. за април 2014 г., съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Не са обявени обобщени данни за януари-април, но данните за януари-март 2014 г. бяха за печалба от 3,39 млн. лв. преди данъци, или ръст с 37,5% на годишна база.

През месец април 2014 г. Софарма Трейдинг реализира ръст и в приходите си от продажби на стоки в размер на 24% спрямо същия период на предишната година до 48,4 млн. лв. спрямо 39,1 млн. лв. през април 2013 г.

Също така Софарма Трейдинг АД обяви новата си корпоративна идентичност, отразяваща трансформацията на компанията от момента на създаването й преди 8 години.

Новото лого демонстрира промяната, не само като величина на миналото, но и като предизвикателство към бъдещето. „Тази промяна отразява амбицията ни да се превърнем в доставчик на цялостни, иновативни и качествени здравни услуги и да бъдем „Еволюция в здравеопазването”, заявяват от компанията. На английски слоганът е "Еvolution in healthcare".

Акциите на Софарма Трейдинг АД поскъпват с 95% в последните 12 месеца до 4,789 лв. за брой и 158 млн. лв. пазарна капитализация. Освен това е разпределен и брутен дивидент от 0,20 лв. за ценна книга. На общото събрание, свикано за 20 май 2014 г., ще се гласува предложение за брутен дивидент от 0,23 лв. за ценна книга. Основен акционер е Софарма АД.
 

Свързани компании:

Софарма Трейдинг АД(SFT)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още