IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няколко от по-ликвидните компании просрочиха отчетите си с над месец

Сред тях са Евроинс, Енемона и Спарки Елтос, като само от Евроинс аргументираха забавянето

11:08 | 20.05.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Няколко от по-ликвидните компании просрочиха отчетите си с над месец

Няколко от по-ликвидните компании просрочиха одитираните си отчети за 2013 г. с над месец, след като крайният срок за публикуването им беше в края на март 2014 г.

Вероятно поради липсата на одитирани отчети се бавят с вече 3 седмици и отчетите за първото тримесечие на 2014 г. Такъв е случаят с Евроинс АД, Енемона АД и Спарки Елтос АД.

От Евроинс АД обявиха, че забавянето на годишния отчет за 2013 г. се дължи на удължаването на одита във връзка с промяната в обхвата на одит процедурите, породена от придобитите в края на 2013 г. застрахователни портфейли на Интерамерикан България ЗЕАД и на Кю Би И – клон София.

От Енемона АД и Спарки Елтос АД няма официално съобщение за забавянето на отчетите, те просто липсват в системата на БФБ-София и в медиите, където традиционно се публикуват.

Един от най-интересните файлове към отчетите на трите компании ще бъдат одиторските доклади, в които може би ще има интересни забележки по графите от отчетите на дружествата.
 

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

ЗД Евроинс АД(5IC)

Спарки Елтос АД(ELTS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още