IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МФ вписа точка за промяна в ръководството на БФБ-София

Новото предложение е директор да бъде Наталия Петрова, а не Гергана Чавдарова Беремска-Караджова

11:17 | 16.05.14 г. 3
Автор - снимка
Редактор
МФ вписа точка за промяна в ръководството на БФБ-София

Министерството на финансите е вписало нова точка към дневния ред на Общото събрание на акционерите на БФБ-София, насрочено за 3 юни 2014 г. Новата точка е вписана в Търговския регистър на 10 май 2014 г.

Самото предложение на МФ предлага предсрочно прекратяване на мандата на членовете на Съвета на директорите Асен Ягодин, Васил Големански и Георги Български и избиране на тяхно място на Наталия Стоянова Петрова, Иван Кутлов и Димо Спасов.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Предстои да видим дали така внесеното предложение към дневния ред на ОСА няма да бъде обжалвано и блокирано, както стана при предишния опит на Министерството на финансите да смени ръководството на БФБ-София.

Тогава МФ отново искаше да смени Ягодин, Големански и Български, а на тяхно място предлагаше Гергана Чавдарова Беремска – Караджова, Димо Спасов и Иван Култов. Сега вместо Беремска-Караджова е предложена Наталия Стоянова Петрова.

Акционерите на БФБ-София АД ще гласуват за дивидент от 0,112 лв. на акция и други рутинни точки за редовно общо събрание като одобрение на доклади и други.

Акциите на БФБ-София АД поскъпват с 66% в последните 12 месеца до 4,59 лв. за брой и 30,2 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Българска фондова борса АД /БФБ/(BSE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
Матю Стокс
преди 10 години
Поредна некомпетентост!Цитат от предишната публикация: "Предстои да видим дали Софийски градски съд ще уважи решенията на общото събрание на акционерите от 14 януари 2014 г... На тяхно място бяха избрани Гергана Беремска-Караджова, Иван Кутлов и Димо Спасов.И какво ще стане, ако съдът признае предишното решение? Ще впише Гергана за член на СД. Тогава кого ще освобождавате предсрочно, а?И защо липсват изискваните от закона материали за кандитатите?Има ли надзорен орган или той действа избирателно?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
BigBear
преди 10 години
Приватизацията ще е друг път ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Спящият бик
преди 10 години
А приватизацията? Какво стана с приватизацията!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още