IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Билборд с 3,2% повишение на приходите от продажби

Печалбата на дружеството за първото тримесечие е 44 хил. лв., спрямо 43 хил. преди година

11:39 | 08.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Билборд с 3,2% повишение на приходите от продажби

Приходите от продажби на Билборд АД 

Свързани компании:

 през първото тримесечие се покачват с 3,2% на годишна база до 2,086 млн. лв., а нетната печалба е 44 хил. лв., спрямо 43 хил. преди година, показва неконсолидираният отчет на компанията, публикуван чрез БФБ.

Собственият капитал на дружеството е 23,835 млн. лв. (23,791 млн. преди година). Текущите активи са 13,181 млн., а текущите пасиви – 4,567 млн., или оборотен капитал от 8,614 млн. (8,268 млн. година по-рано).

Дългосрочните заеми възлизат на 11,070 млн. лв., а краткосрочните – на 1,106 млн. Преди година те са били съответно 10,980 млн. и 1,110 млн. Разходите за лихви са 235 хил. (195 хил. година по-рано).

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
В следствие на въздействието на икономическата криза, рекламната и печатарската индустрия в България се сблъска със сериозни проблеми - намалели поръчки, нарастване на дела на по-нискокачествените, но за сметка на това, по-евтини печатни материали и услуги и дори отлив на клиенти. Повечето от секторите на икономиката, които най-силно изпитват последиците от икономическата криза, ограничиха рекламните си разходи, което респективно оказа влияние и върху дейността на редица графични и рекламни студия и печатни бази, се казва в междинния доклад за дейността на компанията.

Билборд и дружествата включени в икономическата група на компанията извършват дейност в следните основни сфери: дигитален широкоформатен печат; офсетов печат; изграждане и поддържане на рекламни съоръжения; информационни технологии и професионални решения за дигитален печат; проектиране и изграждане на интегрирани информационни системи за управление в областта на печатарския и рекламния бизнес; комплексни решения в областта на външната и интериорна реклама.

Акциите на Билборд поскъпват с 37% от началото на годината и със 75% за последните 12 месеца до 0,74 лв. за брой и пазарна капитализация от 11,1 млн. лв.

Свързани компании:

Билборд АД(BBRD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още