IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Алкомет спада с 32% за първото тримесечие

Увеличават се разходите на дружеството за амортизации, възнаграждения и лихви

17:28 | 30.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Печалбата на Алкомет спада с 32% за първото тримесечие

През 2014 г. маркетинговите усилия на компанията ще бъдат насочени основно в две направления: разширяване дела на специалните продукти при пресовите изделия и увеличаване на продажбите на вътрешния пазар до 10% от общия обем, се казва още в междинния доклад за дейността.

С пускане в експлоатация на новата 600-тонна преса и на линия за пренарязване на профили дружеството навлиза на нови пазари с продукти от сферата на вътрешното обзавеждане, транспорта и строителството. Този тип изделия се характеризират с високи изисквания към качеството, стабилност на потреблението дори в условията на икономическа криза и висока добавена стойност.

Въпреки усложнената икономическа обстановка в България, през последните години редица компании от Западна Европа преместват своите производствени мощности в страната, привлечени от ниските разходи, наличието на висококвалифицирани кадри и предимствата, които предлага членството в ЕС. Основна цел на дружеството е привличане на нови клиенти сред тези компании, което успоредно с предлагането на нови пресови изделия ще допринесе за увеличаване обема на продажбите на българския пазар.

Пускането в експлоатация на четирите нови пещи за отгряване на рулони и фолио ще доведе до повишаване качеството на произвежданата валцова продукция, ще повиши значително производителността на труда и ще доведе до значително намаляване разхода на природен газ и електроенергия.

По отношение на валцовото производство дейността ще продължи да се концентрира основно към увеличаване дела на специалните изделия (обмазано фолио, техническо фолио, фолио за опаковки, листа и ленти за автомобилостроенето и вътрешното обзавеждане) чрез сключване на договори с нови потенциални клиенти в тези области.

Изпълнението на инвестиционната програма ще внесе съществени изменения в техническото равнище на машините и оборудването, постепенно ще повиши капацитета на валцовото производство до 30%, на пресовото с близо 1,5 пъти. Ще се повиши конкурентоспособността на дружеството по отношение на качеството на произвежданата продукция, както и ще се намалят разходите за валцовъчно масло, природен газ и електроенергия.

Свързани компании:

Алкомет АД(ALCM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още