IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Лавена за тримесечието нараства 2,4 пъти

Приходите от продажби за периода се увеличават с 26% на годишна база до 2,465 млн. лв.

15:52 | 30.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Печалбата на Лавена за тримесечието нараства 2,4 пъти

Печалбата на Лавена АД 

Свързани компании:

 за първото тримесечие се е увеличила 2,4 пъти на годишна база до 295 хил. лв. след ръст на приходите от продажби с 26% до 2,465 млн. лв., е видно от отчета на дружеството, публикуван чрез БФБ.

Разходите за дейността на шуменското дружество се повишават с 19% на годишна база до 2,093 млн. лв. Финансовите разходи са 80 хил. лв., от които 76 хил. лв. за лихви (съответно 85 хил. и 75 хил. преди година.) 

Увеличените продажби на козметични продукти се дължат на поставения акцент върху разработването на нови качествени продукти при бебешката и детската козметика, както и на много нови продукти в масовия сегмент, се казва в междинния доклад за дейността.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Увеличени са продажбите на козметични продукти на външни пазари на дружеството – Русия, ЕС, Грузия, Албания и др.

През 2014 г. очакванията на фирмата са за увеличаване на положителните ефекти от разработената мрежа за покритие на вътрешния пазар, тъй като продуктите на фирмата са все по-достъпни и с по-добро разпространение.

Делът на приходите от етерични масла в общите приходи от продажба на продукция (2,449 млн. лв.) нараства до 14% през първото тримесечие от 7% през 2013 г., като гъвкавата ценова политика, съобразена с пазарните тенденции, дава възможности за реализация на добитите количества лавандулово масло, се казва в доклада.

Акциите на Лавена поевтиняват с 12% от началото на годината, но поскъпват с 8,7% през последните 12 месеца до 42,40 лв. за брой и 11,3 млн. лв. пазарна капитализация. 

Свързани компании:

Лавена АД(LAV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:08 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още