IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булгартабак свива Съвета на директорите си от петима на трима души

Предлага се СД да напуснат Александър Романов, Явор Драганов и Ангел Димитров, като на тяхно място ще се гласува за Радослав Рахнев

10:04 | 09.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Булгартабак свива Съвета на директорите си от петима на трима души

Общото събрание на Булгартабак-холдинг АД 

Свързани компании:

, насрочено за 9 май, ще гласува за намаляване на Съвета на директорите от петима на трима души, е видно от поканата за събранието, публикувана чрез БФБ.

Ще бъде предложено освобождаването от СД на Александър Романов, Явор Драганов и Ангел Димитров, като на тяхно място ще се гласува за Радослав Рахнев. Предвижда се местата си да запазят Венцислав Чолаков и Миглена Христова.

В края на февруари КЗК даде разрешение на дубайското дружество TGI Middle Est FZE да придобие мажоритарния собственик на тютюневия холдинг - БТ Инвест. Сделката ще се осъществи чрез дъщерно на TGI дружество – регистрираното в Лихтенщайн Livero Establishment.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Тези две компании са формално носителите на права на контрол, но зад тях стои физическо лице, което фактически ще управлява тези права, е записала комисията в своето становище по сделката. Името на това лице обаче е заличено от протокола с мотива, че представлява търговска тайна.

БТ Инвест, което е под прекия едноличен контрол на кипърското ВТБ Капитал Инвестмън, което пък е част от руската банка ВТБ, закупи 79,83% от Булгартабак от държавата през септември 2011 г. за 100,1 млн. евро.

Според руското издание „Ведомости“ БТ Инвест сега е продало дела си на български инвеститор за около 130 млн. евро. Текущата пазарна капитализация на БФБ на този пакет е 268 млн. евро.

Консолидираната печалба на Булгартабак намаля с 25% през миналата година до 65,5 млн. лв. въпреки повишението на продажбите с 8,5% до 544 млн. лв. 

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още