IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разпродажби в началото на сесията*

Акциите на Актив Пропъртис АДСИЦ спадат с 8%, след като компанията няма да разпредели дивидент за втора поредна година

12:52 | 20.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Разпродажби в началото на сесията*

Продължават пониженията за индексите на БФБ, като в началото на днешната сесия те са както следва: SOFIX (-1,8%) до 582,69 пункта, BGBX40 (-1,5%) до 117,03 пункта, BGTR30 (-1,4%) до 428,59 пункта и BGREIT (-1,2%) до 95,99 пункта.

Водещият индекс SOFIX се понижава в трета поредна сесия (с общо 4,1%). Стартирането на процедура за отнемане на лицензите на трите дружества за доставка на електроенергия очевидно се отрази на борсата във вчерашната търговия, когато SOFIX изгуби 2%.

Основните индекси на водещите европейски борси отчитат спадове от около процент в ранната търговия, след като американските приключиха с понижения вчерашната сесия след решението на Фед. Борсите в Азия също изгубиха позиции в днешната търговия.

Търговията на пазара на акции на БФБ в началото на сесията възлиза на 621 хил. лв., като с най-голям оборот са Химимпорт

Свързани компании:

 (-1,3%) – 61 хил.

В първите два часа на търговия на БФБ има сключени сделки с 47 емисии акции, като съотношението печеливши/губещи е 9/30, а при 8 позиции няма промяна.

От емисиите с оборот над 5 хил. лева с повишение са единствено акциите на Адванс Терафонд АДСИЦ 

Свързани компании:

 (-3,5%).

Акциите на Актив Пропъртис АДСИЦ 

Свързани компании:

 спадат със 7,9%, след като компанията няма да разпредели дивидент за втора поредна година. Причината е в натрупаната загуба от 181 хил. лв. за 2013 г.

Книжата на Пампорово 

Свързани компании:

 няма.

КФН издаде окончателна забрана за търговите предложения към акционерите на Пампорово и Велде България, а одобри коригираното търгово предложение за Деспред.

* Информацията е актуална към 12:25 часа.

Пълна информация за протичането на борсовата сесия на БФБ

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:02 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още