IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Доверие продължават да поскъпват*

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата е 23/12, а при 2 позиции няма промяна

12:45 | 13.03.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Акциите на Доверие продължават да поскъпват*

Водещият индекс на БФБ – SOFIX, се повишава с 0,4% в началото на днешната сесия до ниво от 618,11 пункта. BGBX40 е нагоре също с 0,4% - до 123,97 пункта, BGTR30 нараства с 0,5% до 454,30 пункта, а BGREIT прибавя 0,3% до 99,93 пункта.

Немският DAX и френският CAC 40 се покачват съответно с 0,3% и 0,2%, докато британският FTSE 100 отстъпва с 0,1% в ранната европейска търговия.

Американските индекси приключиха с минимални изменения вчерашната сесия. Азиатските борси регистрираха смесени резултати в днешната сесия.

Търговията на пазара на акции на БФБ в началото на сесията възлиза на 463 хил. лв., като с най-голям оборот е Първа Инвестиционна Банка

Свързани компании:

 (+0,5%) - 32 хил

В първите два часа на търговия на БФБ има сключени сделки с 46 емисии акции, като съотношението печеливши/губещи е 23/12 а при 2 позиции няма промяна.

От емисиите с оборот над 5 хил. лв. с най-голям ръст са акциите на Доверие Обединен Холдинг 

Свързани компании:

 (-9,6%).

Oт началото на годината акциите на Доверие поскъпват с 63%, като ръстът само за последната седмица е 31%.

"От известно време, почти ежедневно, виждаме нескончаем растеж при книжата на Доверие и особено на Спарки Елтос, който на пръв поглед е трудно обясним  предвид лошото финансово състояние и на двете компании, но очевидно е, че в момента оптимизмът взема връх на БФБ, а в такава ситуация борсовите играчи често залагат преди всичко на евентуално бъдещо положително развитие при подобни емисии, забравени с години на особено ниски цени", заяви вчера за Investor. bg. Владимир Малчев, инвестиционен консултант и управител на ИП Бул Тренд Брокеридж.

Акциите на Захарни заводи АД 

Свързани компании:

 отстъпват с 0,2% до 2,85 лв. за брой. Дружеството ще получи 100 хил. лв. от Фонд "Условия на труд", като с проекта ще се подобрят микроклимата и санитарно-хигиенните условия за работещите там 53 души.

И днес няма сделки с книжата на Хелт енд Уелнес 

Свързани компании:

. АДСИЦ-ът договори увеличение на кредит и разсрочи облигации.

* Данните са актуални към 12:25.

Пълна информация за протичането на борсовата сесия на БФБ

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:58 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
misanthrope
преди 10 години
Коментара кърти честно. Въпреки че са зле, поне дълго са били евтини, явно оптимизма очаква да се подобрят и затова растат с 63% за 2.5 месецаАргументация - Жалезо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още