IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петрол АД смени Надзорния си съвет

Новият състав включва Алфа Кепитъл АД, Корект Фарм ЕООД и Траян Кършутски като независим член

12:16 | 11.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Петрол АД смени Надзорния си съвет

На Извънредно общо събрание на Петрол АД, проведено вчера, дружеството е гласувало за намаляване на членовете на Надзорния съвет от петима на трима, съобщи компанията чрез БФБ.

Общото събрание е освободило досегашните членове на НС Митко Събев, Стоян Кръстев, Иван Нейков, Неделчо Янакиев и Денис Ершов.

За нови членове са избрани Алфа Кепитъл АД, представлявано в НС от Божидар Миладинов, Корект Фарм ЕООД, представлявано от Тихомир Трендафилов, както и Траян Кършутски като независим член.

Мандатът на новия Надзорен съвет е пет години, като всички решения се вземат с обикновено мнозинство.

Миналата седмица Петрол АД 5PET/PET отложи свиканото за 8 април свое Общо събрание. При същия дневен ред то ще бъде насрочено за друга дата, която допълнително ще бъде оповестена.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
На събранието Петрол АД ще гласува за
 увеличение на капитала с до 50%, като компанията ще се опита да набере до 273 млн. лв., а подписката ще бъде успешна при набиране на 200 млн. лв. Успешно увеличение на капитала на Петрол АД може да го изведе на печалба.

Петрол АД отчете консолидирана загуба от 28 млн. лв. за 2013 г., след такава за 44 млн. лв. през 2012 г. Голям разход за компанията са лихвите в размер на 39,5 млн. лв. през 2013 г., спрямо 34,5 млн. лв. за 2012 г.

Акциите на Петрол АД са на практика без промяна в днешната сесия на ниво от 4 лв. за брой. От началото на годината те са поскъпнали с 14% до пазарна капитализация от 437 млн. лв.

Свързани компании:

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:08 | 03.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още