IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бизнес климатът и лихвите по депозитите и кредитите на фокус през седмицата

БНБ ще публикува паричната статистика, а от НСИ очакваме информация за цените на производител в промишлеността

08:05 | 24.02.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Бизнес климатът и лихвите по депозитите и кредитите на фокус през седмицата

В петък миналата седмица новият Изборен кодекс бе окончателно приет. Най-спорните моменти в него се оказаха уседналостта, преференциалният вот, електронното гласуване и мажоритарното избиране на народни представители. Сега на ход е президентът Росен Плевнелиев, който ще реши дали да наложи вето или не.

Анализ на Българската стопанска камара пък показа, че за пет години сивата икономика ни е ощетила с 12,4 млрд. лв.

След като изминалата седмица бе бедна откъм значими статистически данни, то и за понеделник (24 февруари) няма предвидени събития от макроикономическия и корпоративен календар на страната.

Във вторник (25 февруари) Българска народна банка (БНБ) ще публикува паричната статистика за януари 2014 г.

В сряда (26 февруари) НСИ ще изнесе информация, касаеща пощенските и транспортните услуги за четвъртото тримесечие на 2013 г.

В четвъртък (27 февруари) централната банка ще оповести данните за лихвените проценти по кредитите и депозитите към края на януари 2014 г. От НСИ очакваме данните за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България за януари 2014 г.

В петък (28 февруари) НСИ ще представи информация за бизнес климата в страната към края на февруари 2014 г. От статистическата служба очакваме и данните за изменението на цените на производител в промишлеността за януари 2014 г., както и на тези на транспортните, съобщителните и други бизнес услуги за четвъртото тримесечие на миналата година.

Облигационерите на Хелт енд уелнес АДСИЦ и акционерите на Пълдин Холдинг АД, Родна Земя Холдинг АД и на Мадара Юръп АД са избрали последния ден от месеца, за да проведат своите общи събрания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:09 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
milioner4e
преди 10 години
Батка, има секция с платени публикации, плати си за реклама като всеки нормален, който иска да се рекламира. Аман
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още