IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алфа Ууд България АД не е постигнало договорка за разпродажба на машините си

Загубата за миналата година е 1,9 млн. лв., а продажбите се стопяват с 80% до 2,1 млн. лв.

09:48 | 19.02.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Алфа Ууд България АД не е постигнало договорка за разпродажба на машините си

Алфа Ууд България АД, гр. Долни Чифлик не е постигнало напредък в преговорите за продажба на машините и съоръженията от фурнирния си цех, съобщава компанията в отчета си за 2013 г., публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Затова съветът на директорите не е взел окончателно решение за сделка, която да предложи за одобрение на общото събрание на акционерите. Сумите от продажбата на машините ще послужат за погасяване на задължения към Обединена българска банка АД.

През второто тримесечие на 2013 г. беше взето решение за временно преустановяване на дейността и производството във Фурнирен цех. Вследствие на това решение в Алфа Ууд България АД беше започната процедура за масово уволнение, като в резултат бяха извършени съкращения във фурнирен цех и топлоенергиен цех.

Продажбите през 2013 г. са за 2,1 млн. лв. при спад с 80% на годишна база. Загубата за годината е 1,9 млн. лв., спрямо загуба от 536 хил. лв. за съпоставимия период на миналата година.

Собственият капитал към 31 декември 2013 г. е 11,9 млн. лв., като основните активи са машини, сгради и съоръжения за 22 млн. лв. От продажбата им ще зависи дали кредиторите ще бъдат удовлетворени.

Намалените продажби през 2013 г. се дължат на факта, че производството в Алфа Ууд България АД е спряно и продажбите се извършват директно от заводите на групата в Гърция.

Задълженията към банки и небанкови финансови институции са за 2,7 млн. лв. към 31 декември 2013 г. Други 7,9 млн. лв. са към свързани предприятия, а 3,5 млн. лв. са към доставчици и клиенти.

Акциите на Алфа Ууд България АД поевтиняват с 50% за последните 12 месеца до 1 лв. за брой и 611 хил. лв. пазарна капитализация. Текущата оферта купува с най-висока цена е при 0,274 лв. за акция, а офертата продава с най-ниска цена е при 0,999 лв. за ценна книга.

Свързани компании:

Алфа Ууд България АД(AL1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още