IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Червени депутати са недоволни от избора на нови членове на КФН

Като че ли не сме извадили никакви изводи от случая "Пеевски", коментира депутатът от БСП Георги Кадиев

09:27 | 25.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Червени депутати са недоволни от избора на нови членове на КФН

Изборът на нови членове на Комисията за финансов надзор предизвика недоволство в редиците на БСП. Много от депутатите бяха против гласуването на точката като извънредна в дневния ред на парламента вчера.

За заместник-председател  на комисията беше избрана бившият депутат от НДСВ Ралица Агайн, нов член е и финансовият анализатор Владимир Савов. Мандатът на двамата е 6-годишен. Те влизат на мястото на Антония Гинева и Борислав Богоев, чийто мандат изтече през юни миналата година.

При включването на точката за попълването на състава на Комисията за финансов надзор, депутатът от БСП Георги Кадиев обяви, че няма да гласува за нея. Причината е, че депутатите от левицата не са били уведомени на вчерашното извънредно заседание на групата.

"Не виждам абсолютно никаква причина тая сутрин рано да вкарваме извънредна точка и да правим това предложение. Да не говорим, че все пак хората, които ще бъдат сменени, аз познавам единия от тях, от 15 години е служител на тази комисия и си мисля, че от чисто човешко усещане би трябвало на тия хора да им изкажем едно уважение, дето се вика поне да ги изслушаме, преди да си тръгнат, а не просто да им казваме вечерта, че сутринта в 9 часа ще бъдат сменени. Нищо против новите хора, чух добри биографии, но така не се правят работите."

Петър Мутафчиев от БСП също се опита да направи отмяна на точката с искане за прегласуване. В крайна сметка решението бе подкрепено със 128 гласа - "за", от които 67 на  депутати от ГЕРБ.

Часове по-късно Георги Кадиев написа във фейсбук как ГЕРБ избра новите членове на Комисията за финансов контрол, забравил че 30 червени депутати също гласуваха "за". В аргументите си Кадиев написа:

"Като че ли не сме извадили никакви изводи от случая "Пеевски". Нямаме приет отчет на Комисията за финансов контрол за 2012-а година, което е оценка за нейната работа. Отстраняваме хора с 15-годишен трудов стаж, преди да сме ги чули и обсъдили проблемите в комисията, която е раздирана от конфликти."

(БНР)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:38 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още