IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Аукционът за 5-годишни ДЦК приковава вниманието през новата седмица

В петък БНБ ще публикува паричната статистика за месец декември 2013 г.

08:00 | 20.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Аукционът за 5-годишни ДЦК приковава вниманието през новата седмица

Миналата седмица бе белязана от първите работни дни на парламента за 2014 г. Заседанията на народните представители отново бяха съпътствани от скандали и взаимни нападки.

В своя отчет за свършеното до момента премиерът на Пламен Орешарски отбеляза, че е готов проектът за закон за индивидуалния фалит, който ще засегне добросъвестни лица, изпаднали в свръхзадлъжнялост.

В отчета на правителството беше посочено, че инвестиционната среда все още остава несигурна. Това не е нещо ново – всичко го виждаме. Министър-председателят каза още, че централизираният натиск върху бизнеса е премахнат и държавата връща своите задължения към него.

Парламентаристите имат да обсъждат промените в Наказателния кодекс. Миналата седмица без дебати минаха на първо четене предложенията за изменение на Закона за кредитните институции. 

Това се случи и със Закона за потребителския кредит. С промените и бързите кредити под 400 лева ще бъдат регулирани.

Ето кои са пък по-важните събития от предстоящата работна седмица.

В понеделник (20 януари) Българска народна банка (БНБ) ще проведе аукцион за продажбата на 5-годишни държавни ценни книжа с общ номинален размер от 50 млн. лв. На аукциона през август бе постигната доходност от 2,38%.

Емисията е трета по ред за месеца. Само през януари правителството иска да набере около 1 млрд. лв. от пазарите. Предишните две емисии бяха успешни.

На 6 януари Министерство на финансите предложи 6-месечни за 400 млн. лева при средна годишна доходност от 0,6%. Емисията от 13 януари бе за 10,5-годишни облигации за 50 млн. лв. Доходността бе 3,74%.

Във вторник (21 януари) акционерите на Бесттехника ТМ-Радомир ПАД ще проведат своето общо събрание.

В сряда (22 януари) Националният статистически институт (НСИ) ще публикува данни за пазарните цени на жилищата за четвъртото тримесечие на 2013 г.

За четвъртък (23 януари) Няма предвидени събития.

В петък (24 ноември) БНБ ще публикува паричната статистика за месец декември 2013 г., както и данните за брутния външен дълг на страната към края на ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още