IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Данните за външната търговия и инфлацията приковават вниманието през седмицата

Предстои ни първата шестдневна работна седмица за месеца преди почивните дни около Коледа и Нова година

08:00 | 09.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Данните за външната търговия и инфлацията приковават вниманието през седмицата

Миналата седмица в своеобразен бюджетен маратон народните представители приеха финансовия план за следващата година. Вълненията в парламента не стихнаха. С наближаването на края на годината обаче едва ли можем да очакваме нещо повече от управляващите.

Предстои ни първата шестдневна работна седмица за месеца. Ето кои са по-важните акценти от икономическия и корпоративен календар на страната ни за предстоящите работни дни.

В понеделник (9 декември) Българска народна банка (БНБ) ще проведе аукцион за продажбата на 7-годишни държавни ценни книжа с общ номинален размер от 20 млн. евро. На аукциона през ноември бе постигната доходност от 2,88%. През септември тя бе 3,05% а през юни – 2,82%.

В първия ден от работната седмица Националният статистически институт (НСИ) ще публикува данните за продажбите в промишлеността, строителството и търговията за октомври 2013 г., както и предварителните данни за вътрешнообщностната търговия със стоки за септември.

9 декември е началната дата за търговия с права на Пи Ар Си АДСИЦ.

Във вторник (10 декември) НСИ ще оповести данните за търговията на България с трети страни за октомври. Във втория ден от седмицата чакаме и информацията за средствата за подслон и местата за настаняване за октомври.

За този ден са насрочени Общите събрания на акционерите на Интерлоджик-имоти АД и на облигационерите на Балканкар-Заря АД.

В сряда (11 декември) ще се съберат акционерите на Опортюнити България Инвестмънт АД и на Рой Пропърти Фънд АДСИЦ.

За четвъртък (12 декември) няма предвидени събития.

В петък (13 декември) НСИ ще публикува данните за инфлацията за предпоследния месец на годината. През октомври НСИ отчете дефлация за трети пореден месец.

В петък ще се състоят Общите събрания на акционерите на ЦБА Асет Мениджмънт АД, Енерго-Про мрежи АД, Енерго-Про Продажби АД и Би Джи Ай Груп АД.

Събота също е работен ден. На 14 декември отработваме 31 декември. Припомняме, че работен ден ще бъде и 21 декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:09 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още