IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Аукционът за 10,5-годишни ДЦК на фокус през седмицата

Консултативният съвет за национална сигурност ще заседава в сряда

08:54 | 18.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Аукционът за 10,5-годишни ДЦК на фокус през седмицата

В четвъртък миналата седмица със 116 гласа "За", със 78 "Против", 17 въздържали се и след над четири часа дебати народните представители приеха Бюджет 2014 на първо четене. Обсъжданията за новия финансов план не минаха без протести и искания за оставката на кабинета на Пламен Орешарски. В митинги и шествия пък премина съботния ден. София и Пловдив бяха блокирани заради митингите на власт и опозиция, като до сблъсъци и провокации не се стигна.

Предстои да разберем как гражданите ще изразят общественото си недоволство от случилото се и през новата седмица. Тя не е толкова богата откъм икономически и корпоративни събития, но ето кои са по-важните от тях.

В понеделник (18 ноември) Българска народна банка (БНБ) ще проведе аукцион за продажбата на 10,5-годишни държавни ценни книжа с общ номинален размер от 50 млн. лв. На аукциона през oктомври бе постигната доходност от 3,79%. На този през май - 3,43%. Единствено на аукциона през юли средната годишна доходност бе по-висока - 4,01%, но тогава търгът пропадна поради технически проблем.

Във вторник (19 ноември) Националният статистически институт (НСИ) ще оповести данните за цените на производител, цените на стоките и услугите за текущо потребление и индексът на цените на стоките и услуги с инвестиционно предназначение в селското стопанство за третото тримесечие на 2013 г.

За този ден е насрочено общото събрание на Торготерм АД. 19 ноември е крайната дата за търговия с права на София Комерс-Заложни къщи АД.

За сряда (20 ноември) президентът Росен Плевнелиев насрочи заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност. На него ще бъдат обсъдени актуалните рискове и заплахи за националната сигурност.

В четвъртък (21 ноември) НСИ ще представи информация за индексите на оборота в транспорта, съобщенията и услугите за третото тримесечие, както и за разходите за придобиване и на ДМА и придобити ДМА за същия период.

В петък (22 ноември) НСИ ще публикува предварителните данни за туристически пътувания и разходите за туризъм на населението за третото тримесечие на годината.

В петък ще се състои първата по рода си специализирана конференция за валутна търговия и инвестиции на българския пазар и в региона - Forex Forum Investor.BG.

В последния ден от седмицата, че ще съберат акционерите на Трансстрой-АМ АД. 22 ноември е датата на аукциона за неизползваните права на Български фонд за дялово инвестиране АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още