IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Аукционът за 3-годишни ДЦК и потребителското доверие на фокус през седмицата

БНБ ще публикува и данните за депозитите и кредитите по количествени категории и икономически дейности за септември 2013 г.

09:37 | 04.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Аукционът за 3-годишни ДЦК и потребителското доверие на фокус през седмицата

В сряда миналата седмица финансовият министър Петър Чобанов внесе в парламента Бюджет 2014. Председателят на Народното събрание Михаил Миков обеща, че съвсем скоро законопроектът ще влезе в пленарна зала на първо четене.

Междувременно простестите с искания за оставката на кабинета на Пламен Орешарски не стихват. Към тях се присъединиха по-активно студентите, които окупираха редица висши училища. Дали общественото недоволство ще се отрази на дебатите за Бюджет 2014 - предстои да разберем.

През новата седмица ни очакват редица събития от корпоративния и макроикономически календар на страната. Ето кои са те.

В понеделник (4 ноември) Българска народна банка (БНБ) ще проведе аукцион за продажбата на 3-годишни държавни ценни книжа (ДЦК) с общ номинален размер от 40 млн. лв. На аукциона през юли бе постигната средна доходност от 1,64%, на този през април – 1,32%, а на проведения през януари – 1,13%.

В първия ден от седмицата ще се състои общото събрание на облигационерите на Български Пощи ЕАД, както и това на акционерите на А.В. Билдингс АД.

Във вторник (5 ноември) Националният статистически институт (НСИ) ще представи информация за наблюдението на потребителите за октомври 2013 г.

За този ден е насрочено общото събрание на акционерите на ИД Индустриален Фонд АД. 5 ноември е началната дата за търговия с права на София Комерс-Заложни къщи АД и датата на аукциона за неизползваните права на Интерскай АД.

За сряда (6 ноември) няма предвидени събития от макроикономическия и корпоративен календар на страната.

В четвъртък (7 ноември) БНБ ще публикува данните за депозитите и кредитите по количествени категории и икономически дейности за септември 2013 г. НСИ ще оповести данни за продажбите в промишлеността, строителството и търговията за септември 2013 г. и продажбите на дребно за третото тримесечие на 2013 г.

Общото събрание на акционерите на дружеството в ликвидация Шумен-Табак АД ще се проведе на този ден.

В петък (8 ноември) НСИ ще представи информация за наетите лица и средната работна заплата за третото тримесечие на годината.

За петък са насрочени събранията на акционерите на Република Холдинг АД и Булгар Чех Инвест Холдинг АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:32 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още