IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лошите и преструктурирани кредити на фокус през седмицата

В понеделник БНБ ще проведе аукцион за продажбата на 5-годишни държавни ценни книжа

09:10 | 21.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Лошите и преструктурирани кредити на фокус през седмицата

След като в четвъртък миналата седмица парламентът отхвърли и втория вот на недоверие към кабинета "Орешарски", внесен от парламентарната група на ГЕРБ за провал в областта на регионалната политика, в петък Министерството на финансите пък представи параметрите на бюджета за догодина. Бюджетът за 2014 г. по процедура трябва да бъде внесен в парламента най-късно до 31 октомври. На 21 октомври той ще бъде съгласуван със синдикати и работодатели. Определено ни чакат интересни дебати, след като споровете за параметрите на финансовия закон за следващата година вече започнаха.

В понеделник (21 октомври) Българска народна банка (БНБ) ще проведе аукцион за продажбата на 5-годишни държавни ценни книжа (ДЦК) с общ номинален размер от 50 млн. лв. На аукциона през септември бе постигната средна доходност от 2,35%, на този през август – 2,38%,а на проведения през януари – 1,66%.

В първия ден от седмицата Националният статистически институт (НСИ) ще публикува данните за нефинансови сметки по институционални сектори за второто тримесечие на 2013 г. Очакваме и информация за основните показатели, касаещи сектор "Държавно управление".

За този ден е насрочено общото събрание на акционерите на Енергоремонт Холдинг АД.

В понеделник ще се проведе поредният Клуб Investor.bg., посветен на фамилните компании и ролята им в икономиката на страната.

За вторник (22 октомври) няма предвидени събития от макроикономическия и корпоративен календар на страната.

В сряда (23 октомври) НСИ ще публикува информация за пазарните цени на жилищата за третото тримесечие на 2013 г. БНБ ще оповести ежемесечната си парична статистика за септември 2013 г., която включва размера на лошите и преструктурираните кредити, както и данните за състоянието на брутния външен дълг на страната към 31 август 2013 г.

Акционерите на Херти АД и на Еуротерра България АД ще се съберат, за да проведат своите общи събрания.

Четвъртък (24 октомври) е крайната дата за търговия с права на Интерскай АД.

В петък (25 октомври) ще се съберат акционерите на Юнайтед пропъртис АДСИЦ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:47 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още