IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акция на седмицата – Еврохолд България АД

Книжата на компанията бяха първи по седмичен ръст сред 15-те в SOFIX с 4%

09:20 | 12.10.13 г. 2
Автор - снимка
Редактор
 Акция на седмицата – Еврохолд България АД

Книжата на Еврохолд България АД бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката "Акция на седмицата".

Акциите на дружеството поскъпнаха с 4% на седмична база до 0,909 лв. за брой, което е най-големият ръст сред компаниите в SOFIX.

Седмичният оборот с акции на Еврохолд България АД възлезе на 8 724 лв. в 16 сделки. Повишението за последните 12 месеца е с 4,48% до 116 млн. лв. пазарна капитализация.

Застрахователният портфейл на Интерамерикан Общо застраховане АД беше прехвърлен към ЗД Евроинс АД на 2 октомври 2013 г., съобщиха от Евроинс чрез БФБ-София.

На същата дата бяха постановени съответни регулаторни разрешения от Комисията за защита на конкуренцията и от Комисията за финансов надзор, с което всички предварителни условия за финализиране на сделката бяха изпълнени.

Припомняме, че преди малко повече от месец холандската финансова група Ахмеа Б.В. сключи съответни договори с Евроинс иншурънс груп за прехвърлянето на целия бизнес на Интерамерикан Общо застраховане и Животозастраховане в България.

Поемащият застраховател ЗД Евроинс стартира цялостното обслужване на застрахователните полици на Интерамерикан Общо застраховане по всички видове застраховки от 3 октомври 2013 г. Екипът на Интерамерикан България също става неразделна част от структурата на Евроинс, за да може да се осигури оптимално обслужване на увеличаващия се с бързи темпове застрахователен портфейл на Евроинс и за да се гарантира максимална приемственост в обслужването на клиентите на Интерамерикан България.

Валидно от днес, търговската марка Интерамерикан няма да се ползва, като клиентите ще бъдат надлежно информирани за това. Независимо от това всички настоящи клиенти ще запазят правата си по сключените застрахователни полици и могат да разчитат на коректното обслужване, което са получавали и досега.

Обединеният екип на Интерамерикан България и Евроинс ще работи усилено за все по-доброто обслужване на настоящите и бъдещи клиенти, а разрастващата се мрежа от офиси и агенции на Евроинс ще помогне на застрахователното дружество да бъде все по-близо до своите клиенти.

Същевременно продължава да бъде в ход и процедурата по финализиране на сделката за придобиване на 100% от акциите на Интерамерикан Животозастраховане от Евроинс Иншурънс Груп, уведомлението за което е внесено в Комисията за финансов надзор. Очакваме същото да приключи в най-кратък срок, след което групата на Евроинс ще бъде в състояние да предлага пълния каталог застрахователни услуги, а по този начин едно голямо разнообразие от застрахователни продукти и все по-изгодни решения за своите клиенти.

Евроинс Иншурънс груп АД е основен акционер в ЗД Евроинс АД. Еврохолд България АД пък притежава основния дял в Евроинс Иншурънс груп АД.

Евроинс България АД отчете 24% спад на премийния приход за август на годишна база, докато продадените автомобили от дилърите на Еврохолд бяха с 25% ръст на годишна база през осмия месец на годината.

 

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:03 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
mpy_yordanov
преди 10 години
Благодаря за подсещанетоще ги питамПоздрави
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
tony1975
преди 10 години
Мъро не е ли време за едно Тинтервю с шефовете на Еврохолд?В началото на годината "нямаха време", но сега вече има доста събития които да коментират?1. С чии пари купиха ИА?2. Как ще работи ИА живото застраховане?3. догодина 2% от здравните ще се дават на частните фондовеи т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още