IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс Груп очаква в най-скоро време да стартира проекти в Катар

Компанията вече дава и акции на служителите си като бонус за постиженията им

10:38 | 10.10.13 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Трейс Груп очаква в най-скоро време да стартира проекти в Катар

„Установихме присъствие в Катар, където вече имаме смесена компания за участие в проектите за метрото в Доха и железопътната инфраструктура“, заяви Николай Вълев, мениджър международна дейност в Трейс Груп холд АД, по време на среща с инвеститорите, проведена на 8 октомври 2013 г. в София.

Регистрирана е съвместна компания в Катар с най-голямата местна компания от строителния бранш „Редко Интернешънъл Трейдинг &Контрактинг”" и очакваме в най-скоро време да стартират съвместни проекти там, е казал Вълев.

Работим и с големи потенциални инвеститори, с които да участваме в проектите у нас за строителството на магистрала "Черно море" и скоростния път от Русе до Свиленград, обясни Вълев.

Вече е подписан първият договор в Сърбия за изграждане на 5,5-километрова магистрална отсечка между Гърделица и Царичина долина, съвместно с една от най-големите руски строителни компании "Мостовик". Трейс очаква резултати от търг за реконструкция на пътя Бела Паланка – Пирот, в който дружеството е предложило най-добра цена.

На срещата с инвеститорите са присъствали проф. Николай Михайлов, председател на Съвета на директорите, инж. Цветан Цонев, Главен изпълнителен директор и членовете на Съвета на директорите. Инвестиционната общност е била представена от инвестиционни фондове, акционери, инвеститори, анализатори и журналисти.

Към момента холдингът работи по 20 големи обекта, е обобщил главният изпълнителен директор инж. Цветан Цонев.
Сред тях са Разширение на софийското метро ж.к. Дружба – Летище София, Обход на гр. Враца, Обход на гр. Монтана, Западна дъга на Софийски околовръстен път, ЛОТ от магистрала Е 75 в Република Сърбия, участък: Грделица – Царичина Долина, Интегриран воден проект за Стара Загора, Ремонт на 8 километров участък от жп линия София –  Мездра – Варна, Строителство на Депо за неопасни отпадъци в гр. Перник.

Очаква се да бъдат  подписани още четири договора след спечелени тръжни процедури - Рамково  споразумение за изпълнение на обекти на „Булгартрансгаз” ЕАД, Изграждане на регионален център за управление на отпадъците, Интегриран проект за водите на гр. Пловдив, Възстановяване устой на мост и корекция на р. Въча на път ІІІ-197 „Борино – Девин“.

„Кризата се оказа предимство за компанията ни, защото си направихме равносметка на поставените цели и извършихме промени в структурата на управление на проектите и оферирането, така че да постигнем максимална икономическа ефективност в работата.”, заяви пред акционерите председателят на Съвета на директорите на „Трейс Груп Холд” АД проф. Николай Михайлов. Целта ни е Трейс Груп да бъде стабилна и гъвкава европейска компания, устойчива както при голям, така и при малък пазар. Направили сме достатъчно инвестиции в техника и механизация, за да изпълняваме големи инфраструктурни проекти на национално и международно ниво, коментира още проф. Михайлов.

Според него екипът на Трейс е силно мотивиран и на това се дължи успешното позициониране на компанията и в кризата. За да отдадем значимото на специалистите и мениджърите, участващи в реализацията на проектите, въведохме една практика за изплащане на бонуси под формата на акции на Трейс Груп Холд АД. „По този начин искаме да направим служителите още по съпричастни към вземането на решения за развитието на компанията”, е обяснил проф. Михайлов, който е и мажоритарен собственик на дружеството.

На 5 септември 2012 г. Трейс груп холд АД стартира обратно изкупуване на собствени акции на цени между 2,5 и 5 лв. за брой.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:31 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 0
olimpiec
преди 10 години
Здраве да е,и не само здраве а и пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
man_united
преди 10 години
То не било Кипър - то било Катар....здраве да е!:D :D :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още