IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Аукционът за 10,5-годишни ДЦК на фокус през седмицата

НСИ ще публикува данните за продажбите в промишлеността, строителството и търговията за август 2013 г.

09:15 | 07.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Аукционът за 10,5-годишни ДЦК на фокус през седмицата

След като миналата седмица държавната администрация в САЩ спря да работи за пръв път от 17 г., то българският парламент също не отстъпва. Миналата седмица работата му пропадна на няколко пъти, защото в залата нямаше кворум. Есента е сезонът на дебатите за бюджета за следващата фискална година. Тях със сигурност ще следим с приковано внимание, но не можем да споменем факта, че, когато те започнат, ще бъде необходимо сериозно отношение.

Все пак и през тази седмица ни очакват няколко събития от макроикономически и корпоративен календар на страната. Ето и кои са те.

В понеделник (7 октомври) Българска народна банка (БНБ) ще проведе аукцион за продажбата на 10,5-годишни държавни ценни книжа (ДЦК) с общ номинален размер от 50 млн. лв.

На аукциона през януари бе постигната средна доходност от 3,43%, на този през февруари – 3,26%, на проведения през март – 3,36%. На майския аукцион пък отново бе постигната доходност от 3,43%.

В първия ден от новата седмица акционерите на публичните дружества ИХБ Електрик АД и Специализирани Бизнес Системи АД ще проведат своите общи събрания.

Във вторник (8 октомври) Националният статистически институт (НСИ) ще публикува данните за продажбите в промишлеността, строителството и търговията за август 2013 г.

В сряда (9 октомври) НСИ ще оповести предварителните данни за вътрешнообщностната търговия със стоки за юли 2013 г.

В четвъртък (10 октомври) НСИ ще публикува предварителните данни за търговията със стоки с трети страни за август 2013 г., както и за средствата за подслон и местата за настаняване към август 2013 г.

В петък (11 октомври) ще се съберат акционерите на Торготерм АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:09 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още