IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Адванс Инвест вече е договорен фонд

Първият български взаимен фонд в акции прие по-олекотена структура, която ще намали разходите по администриране

11:58 | 04.10.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Адванс Инвест вече е договорен фонд

От 3 октомври 2013 г. започна отново издаването и обратното изкупуване на дялове от „Адванс Инвест“ след окончателното му преобразуване в договорен фонд, управляван от Карол Капитал Мениджмънт, се казва в прессъобщение на компанията.

Адванс Инвест е първият български взаимен фонд в акции, чието предлагане стартира на 10 май 2004 г. През август тази година СД на Карол Капитал Мениджмънт взе решение за преобразуване на дружеството Адванс Инвест АД в договорен фонд, поради което беше прекратено издаването и обратното изкупуване на акции от него.

Новата „по-олекотена“ структура на дружеството ще бъде в полза на инвеститорите, тъй като ще бъдат намалени разходите по администриране на дейността, което би довело до подобряване на доходността. Преобразуването не засяга инвестицията на акционерите - като следва единствено простото трансформиране на акциите в дялове в съотношение 1:1.

Адванс Инвест инвестира в българския и румънския пазар, които от началото на 2013 г, се представят изключително силно. Благодарение на това Адванс Инвест има повишение от 10,25% от началото на 2013 г., а прогнозите на анализаторите на Карол Капитал Мениджмънт са двата пазара да запазят доброто си представяне.

Възстановяването на Западноевропейската икономика от средата на годината може да се окаже ключово за това, тъй като именно Германия е най-големият търговски партньор на двете страни. Допълнително се очаква да се повиши и интересът на чуждестранни инвеститори към региона, който остана далеч от фокуса им през последните 5 години, смятат експертите на ККМ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Натрий
преди 10 години
А, браво! Имах нужда от малко яснота по въпроса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още