IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

През новата седмица БНБ ще проведе аукцион за 7-годишни ДЦК

НСИ ще публикува цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността за август

08:58 | 30.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
През новата седмица БНБ ще проведе аукцион за 7-годишни ДЦК

В четвъртък миналата седмица ГЕРБ внесоха нов вот на недоверие срещу кабинета „Орешарски“ по същата тема, по която бе и първият – за провалената политика на правителството в областта на инвестиционното проектиране. Дебатите и гласуването за първия вот обаче се провалиха, след като в залата нямаше кворум. През първата седмица на месец октомври ще проследим както и новите дебати, така и по-важните икономически събития в страната. Ето кои са те.

В понеделник (30 септември) Българска народна банка (БНБ) ще проведе аукцион за продажбата на 7-годишни държавни ценни книжа (ДЦК) с общ номинален размер от 20 млн. лв. На аукциона през март бе постигната средна доходност от 2,82%, на този през май – 2,45%, а на проведения през юни – отново 2,82%.

В първия ден от седмицата БНБ ще публикува данните за преките инвестиции за второто тримесечие на 2013 г.

Националният статистически институт (НСИ) ще оповести данни за производството и доставките на енергийни продукти за август 2013 г. и за цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността за същия месец.

За този ден е насрочено отмененото общо събрание на акционерите на БТК АД. В сряда Министерски съвет упълномощи министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов да гласува „за“ отмяната на особените права на преференциалната акция, които държавата има в дружеството.

В понеделник своите общи събрания ще проведат и акционерите на Инвестор.БГ АД, Златни пясъци АД, Монбат АД, Имоти Директ АДСИЦ и на Индустриален Холдинг България АД.

Във вторник (1 октомври) Националният статистически институт (НСИ) ще публикува стойностите на ключовите показатели за състоянието на българската икономика с последните данни към 1 октомври 2013 г. Ключовите показатели включват инфлацията, брутния вътрешен продукт, коефициентите на заетост и безработица и др.

Акционерите на Булленд инвестмънтс АДСИЦ, Делта кредит АДСИЦ и Формопласт АД са избрали първия ден от новия месец за провеждането на своите общи събрания.

В сряда (2 октомври) това ще направят акционерите на Еврохолд България АД, Синтетика АД, Етропал АД и ЗД Евро инс АД.

За четвъртък (3 октомври) няма предвидени събития от макроикономическия и корпоративния календар на страната.

В петък (4 октомври) ще се съберат акционерите на Заводски строежи-Девня АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:28 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още