IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евроинс Румъния поднови продажбата на полици по Гражданска отговорност

Дружеството очаква до 50 спад на премийния приход през септември, но незначително намаление на годишна база

09:20 | 20.09.13 г. 3
Автор - снимка
Редактор
Евроинс Румъния поднови продажбата на полици по Гражданска отговорност

Румънският застрахователен надзор (ASF) е отменил временната забрана за продажба на полици по Гражданска отговорност, наложена на ЗД Евроинс  Румъния в края на август, съобщи Еврохолд. Отмяната е от 18 септември и от вчера компанията е възобновила напълно работата си по продажба на застраховки Гражданска отговорност.

В решението на регулатора се споменава, че санкцията е отмeнена вследствие на пълното и точно изпълнение на препоръките на ASF от страна на Евроинс, събщават от компанията майка Еврохолд България.

„В този предизвикателен за компанията момент, дружеството работеше изцяло в съответствие с указанията на Регулатора, като взе всички необходими мерки, включително назначаване на нов директор Ликвидация, промени в ИТ системите си и промени в процедурите за ликвидация на щети, с което максимално бяха защитени интересите на неговите клиенти,  застрахователни посредници и акционери“, заявяват от Евроинс.

„Ефектът за дружеството от наложената временна забрана за продажба на полици по ГО ще се отрази в намаление на премийните приходи на компанията от този вид застраховки за месец септември с до 50%. Същевременно, с оглед добрите резултати на компанията до края на август,  Евроинс Румъния очаква намалението на приходите му да бъде незначително на годишна база, се казва в отчета.

Евроинс Румъния има увеличение на премийния приход на годишна база от 20,7% до 11,4 млн. евро за юли 2013 г., като за януари-юли те са 73,9 млн. евро, или ръст с 22,1%. Компанията е собственост на Евроинс Иншурънс Груп, което от своя страна е основна собственост на Еврохолд България АД.
 

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 2
Transporter
преди 10 години
Сега, след като измисления казус приключи, българското застрахователно дружество трябва работи още по-мотивирано на румънския пазар
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 2
jetero
преди 10 години
Хахаха... на "Астра" им излязоха криви сметките - Евроинс се развива и си увеличава приходите, а румънския застраховател не успя да промени свободното си падане...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
sonka.74
преди 10 години
То си беше ясно отначало, че Евроинс-Румъния се спазва всички законови изисквания, ама румънските застрахователи пробваха да спрат инвазията на компанията на техния пазар. Е, не им се получи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още