IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата - Албена АД

Книжата на компанията бяха първи по седмичен ръст сред 15-те в SOFIX

17:26 | 14.09.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Минисейфовете в Албена. <em>Снимка: albena.bg</em></p>

Минисейфовете в Албена. Снимка: albena.bg

Книжата на Албена АД бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката "Акция на седмицата".

Акциите на дружеството поскъпнаха с 2,69% за през седмицата до 58,51 лв. за акция, което е най-големият ръст сред компаниите в SOFIX. Бяха сключени 22 сделки за общо 50 хил. лв.

За последната година акциите на Албена АД поскъпват с 35% до 250 млн. лв. пазарна капитализация, като е разпределен и брутен дивидент от 0,75 лв. на акция.

Все още не е публикуван отчетът на Албена АД за третото тримесечие на 2013 г., който период включва летния туристически сезон.

Новините от Албена АД са за поставянето на 200 плажни чадъра с мини сейфове. Касетките са жълти на цвят и под формата на яйце.Целта е хората да бъдат улеснени и при влизането си в морето да не се притесняват, че мобилните им телефони или други ценни вещи могат да изчезнат. Цената за мини трезора е 1 лев.

На 24 август тази година курортът празнува своята 45 годишнина.

"Албена" очаква да приключи добър сезон, обяви изпълнителният директор на комплекса Красимир Станев пред dariknews.bg в края на август.

Като цяло броят на туристите се запазва на нивото от миналата година. Отчита се ръст на скандинавските летовници с повече от 15%, на румънските с около 12% и на френските с 9%. От чуждестранните туристи руснаците остават най-многобройните гости на курорта, а българите са колкото през миналото лято.

Вероятно сезонът ще приключи с малко по-слаби финансови показатели в сравнение с миналата година, посочи още Станев и обясни, че това се дължи на направените инвестиции и увеличената към края на сезона средна работна заплата в комплекса с около 10-12%. 

„Твърдо мога да кажа, че ще посрещнем 2014 година усмихнати и спокойни. Окончателно ще завършим всички инвестиции, които правим по плажа и той ще има най-добрата организация с най-добрите възможности за плажуване в България”, отбеляза изпълнителният директор на комплекса.

Свързани компании:

Албена АД(ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още