IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оргахим се преструктурира в три компании

Производството на бои и лакове се запазва в Оргахим АД

14:49 | 28.08.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Оргахим се преструктурира в три компании

„Оргахим“ АД официално оповести приетото решение за разделянето на компанията на три части, като основните производствени сегменти се поемат от отделни дружества, се казва в съобщение на производителя на лаково-бояджийски материали.

Предложението на Управителния съвет за преструктуриране на „Оргахим“ АД е подкрепено с гласовете на акционерите на провелото се извънредно Общо събрание на дружеството на 16 август 2013. Предстои разделяне на активите и пасивите между трите фирми, за което е изготвен подробен план.

От дружеството съобщават, че производството и дистрибуцията на анхидриди и пластификатори са прехвърлени на „Русе Кемикълс” АД, смолите и лепилата към „Оргахим Резинс” АД, а производството на бои и лакове се запазва в „Оргахим“ АД.

При разделението тримата акционери „Уайтбийм холдингс  Лимитид”, „Тайдъл Уейв Трейдинг Лимитед” и „Ес Си Поликолор С.А” ще запазят пропорционални дялове в горепосочените три нови компании.

„Основна цел на двете новоучредени акционерни дружества е да спомогнат за подобряване управлението на активите и оптимизиране на корпоративната структура на компанията.“ – обясни Мариус Вакароиу, изпълнителен директор на „Оргахим“ АД. 

Свързани компании:

Оргахим АД(5ORG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Голяма врътка направиха в този завод.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още