IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Внесено е коригирано търгово предложение за Каолин

Предложителят Quarzwerke GmbH вече разполага с 95,42% от капитала на дружеството

10:01 | 08.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Внесено е коригирано търгово предложение за Каолин

В Каолин АД е постъпило коригирано търгово предложение от Quarzwerke GmbH за закупуване на акциите на останалите акционери на цена от 4,156 лв. за брой, съобщава Каолин чрез БФБ. 

На 11 юли Комисията за финансов надзор издаде временна забрана за публикуване на търгово предложение от Quarzwerke GmbH, като тогава цената бе същата. Това бе най-високата цена платена от търговия предложител в последните 6 месеца.

Обект на търговото предложение са 2 276 657 акции с право на глас, представляващи 4,55% от капитала и от гласовете в Общото събрание на Каолин АД. При предишното търгово предложителят разполагаше с 90,12% от капитала.

Срокът за приемане на търговото предложение е 28 дни, считано от деня, следващ деня на публикуване на предложението в два централни ежедневника.

Комисията за финансов надзор още не е взела отношение по търговото предложение. Посредник по него е ИП Булброкърс АД.

Последната сделка с Каолин е от 6 август на цената на търговото предложение, или пазарна капитализация от 207,8 млн. лв.

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още