IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Феърплей Пропъртис АДСИЦ с 21% спад на печалбата до 719 хил. лв.

Сключените нови договори за продажба на апартаменти намаляват с 27% на годишна база за първото полугодие

10:19 | 30.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Феърплей Пропъртис АДСИЦ с 21% спад на печалбата до 719 хил. лв.

Феърплей Пропъртис АДСИЦ реализира 21% спад на печалбата на годишна база до 719 хил. лв. за първото полугодие на 2013 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

В същото време печалбата за цялата 2013 г. е под въпрос, тъй като дружеството обяви сключването на предварителен договор за продажба на парцел, като загубата ще е около 3 млн. лв., ако бъде сключен окончателен договор.

Парцелът се намира в гр. Пловдив, отчита се в баланса на дружеството като инвестиционен имот, държан с цел препродажба с балансова стойност 7,531 млн. лв. и пазарна стойност по последна преоценка към 31.12.2012 г. от 4,743 млн. лв.

Подписването на окончателен договор за продажба на имота е свързано с изпълнението на няколко отлагателни условия, отбелязват от дружеството. В тази връзка не е уговорена дата на окончателен договор и няма гаранция, че прехвърлянето на правото на собственост ще се извърши до края на текущата финансова година.

Сключените нови договори за продажба на апартаменти намаляват с 27% на годишна база до 44 за първото полугодие на 2013 г. От тях 34 са в комплекс Санта Марина, гр. Созопол, 5 в комплекс Марина Хил, гр. Черноморец и 5 в комплекс Св. Иван Рилски, гр. Банско.

Намалените продажби са очаквани и причината е в намаления инвентар от апартаменти, заяви изпълнителният директор Маню Моравенов.

Собственият капитал на Феърплей Пропъртис АДСИЦ към 30 юни 2013 г. е 64,9 млн. лв., или по 1,16 лв. на акция. От посочения собствен капитал трябва да се извади очакваната загуба от 3 млн. лв. при продажба на гореописания имот.

Акциите на Феърплей Пропъртис АДСИЦ поевтиняват с 5% за последните 12 месеца до 0,25 лв. за брой и 13,845 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,032 лв. на акция, с който акцията реално поскъпва.

 

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
ivan_penev
преди 4 години
Откраднал е 50 000 долара от фирмата, която управлява.Управлява капитал от 9 милиарда, които може би и тях ще открадне.Откраднал единствените пари от старата си фирма - 50к лева, като отворил за 1 ден сметка на компанията в райфайзенбанк, изтелглил парите в брой и после я закрил- квесторката го хванала и сега разследват Маню Моравенов. Какво да очакваме от него като CEO na BFB - там има 9 милиарда за крадене ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
simona_miteva
преди 4 години
Замесеният в корупционни схеми доц. д-р Маню Моравенов е предложен да влезе всъстава на Съветът на директорите на Българска фондова борса (БФБ) на мястото надосегашния изпълнителния директор Иван Такев.Маню Моравенов е с дългогодишен опит в сферата на финансите и инвестициите, но далиимето и професионализмът му са толкова кристално чисти и ясни за публичността? И защочовек откраднал 11 милиарда публични средства ще заема толкова висок пост? Именнозаради неясен произход на средства и липсващите баснословни суми са причината г-нМоравенов да бъде обект на масови разпити от органите на реда. В момента се водиразследване за финансови пирамиди, които е управлявал в сферата на капиталовите пазарии използването на сладки държавни постове, които е заемал през годините.Публична тайна е, че Моравенов, бе уволнен от поста си на изпълнителен директор наинвестиционния посредник Фоукъл Пойнт Инвестмънтс АД и "Феърплей пропъртис"АД след като собственикът на компанията Марио Захариев стана жертва нанепрофесионалното отношение и схеми уронващи престижа на компанията. Безкрайнижалби и недоволни клиенти, загубени партньорства и откраднати пари, станаха причина,така известния капацитет да бъде отстранен от длъжност.Каква е връзката на Маню Моравенов с кмета на Созопол е другият въпрос, на които сетърси истинският отговор. Моравенов е помагал на Панайот Рейзи в присвояването насредства в особено големи размери и документални престъпления.По времето когато Моравенов управлява "Феърплей пропъртис", компанията купиватърговски сгради, басейн и нови апартаменти във ваканционното селище Санта Марина, вСозопол. С фалшиви документи и фирми фантоми, той присвоява големи суми отприходите на комплекса, за лична облага като за пореден път ощетява дружеството, коетоуправлява.Ще продължава ли Моравенов да заема редица ръководни длъжности в институции илинай-накрая ще попадне под надзора на закона предстои да разберем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Reneta
преди 4 години
Маню Моравенов е с дългогодишен опит в сферата на финансите и инвестициите, но далиимето и професионализмът му са толкова кристално чисти и ясни за публичността?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още