IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акция на седмицата – Синергон холдинг

Холдингът бе лидер по брой сделки през седмицата

10:20 | 20.07.13 г.
Акция на седмицата – Синергон холдинг

Книжата на Синергон холдинг АД бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката "Акция на седмицата".

Акциите на дружеството бяха първи по поскъпване през седмицата сред 40-те най-ликвидни компании и записаха повишение от 26,67% до 1,52 лв. за лот. Пазарната капитализация на компанията достигна 27,9 млн. лв.

По позицията се сключиха 89, а оборотът достигна 79 057,62 лв.

Консолидираната загуба за групата на Синергон холдинг АД се увеличи с 48% на годишна база до 3,9 млн. лв. за първото тримесечие на 2013 г.

„Дейността на Синергон холдинг продължава да е силно повлияна от глобалната финансова и икономическа криза, довела до криза в производството и реализацията на строителни материали и продукти, имотния пазар и транспортните услуги, както и променените условия при търговията с отоплителни материали и горива“, посочва се в междинния консолидиран отчет.

Основни дъщерни дружества на холдинга са Топливо, Синергон Петролиум, Лакпром, Шамот, Премиер ПЛ, Балканкерамик,  Синергон хотели и други.

Консолидираният собствен капитал на дружеството към 31 декември 2012 г. е 282 млн. лв., като в него се включват и 33,1 млн. лв. малцинствено участие, което според дружеството е част от раздел Собствен капитал.

Свързани компании:

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:23 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още