IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Захарни заводи АД с 20% ръст на продажбите

Водещи за групата са трите основни направления – захар, етилов алкохол и захарни изделия

16:10 | 10.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Захарни заводи АД с 20% ръст на продажбите

Захарни заводи АД отчита 20% по-високи приходи от продажби за първото тримесечие на 2013 г. спрямо планираните. Приходите от продажби обаче спадат с 12% на годишна база до 39,7 млн. лв.

Водещи за групата са трите основни направления – захар, етилов алкохол и захарни изделия, посочва дружеството в съобщение, публикувано чрез БФБ.

Продажбите на захар за периода са за 16 млн. лв., като се отчитат увеличени продажби към индустриални клиенти и модерна търговия.

Продажбите на етанол бележат спад заради понижените цени на етиловия алкохол на европейския пазар, в следствие на одобрения от ЕК и СТО безмитен внос на етанол за хранителни цели от Пакистан.

Продажбите на високо протеинови фуражи отчитат ръст от 31% спрямо планираните и с 34% спрямо реализираните през същия период на 2012 г.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Приходите от продажби на захарни изделия запазват нивото си от 2012 г., като се отчита ръст в дела на експорта спрямо общите продажби. Отчита се ръст в продажбите на твърди захарни бонбони.

Приходите при опаковките са под очакваните. Компанията планира разширяване на портфолиото от предлаганите услуги в отдел печат и опаковки с нова услуга – студено лепене.

Приходите от продажби на ремонтно механични услуги се увеличават на годишна база през първото тримесечие.

Заетият персонал в групата Захарни заводи за периода е 710 човека.

За януари-март групата отчита нетна загуба от 928 хил. лв. спрямо печалба от 508 хил. преди година.

Акциите на Захарни заводи поевтиняват с 22% на годишна база до ниво от 1,40 лв. за брой и пазарна капитализация от 11,7 млн. лв.  

Свързани компании:

Захарни заводи АД(ZHZA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още