IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вписано е ново ръководство на Каолин

Германската Quarzwerke Gmbh вече има над 90% от капитала, който купи в последните седмици

16:42 | 11.06.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Вписано е ново ръководство на Каолин

Каолин АД има двама нови членове на Управителния съвет, след като днес в Търговския регистър като изпълнителни директори са вписани д-р Волф Харлфингер и Томас Кьотер.

Местата си запазват Димитър Ангелов и Ивайло Тиманов. Дружеството ще се представлява пред трети лица от всеки двама от изпълнителните директори заедно.

Като членове на Управителния съвет са заличени Александър Прокопиев, Васил Василев, Андриян Вълчев и Анелия Ангелова – Тумбева.

Надзорният съвет все още е в състав Станимир Кръстев, Константин Ненов и Иван Сливов. За утре е свикано общо събрание на акционерите, на което ще се гласува за членове на Надзорния съвет да бъдат избрани Робърт Линдемарк- Берк и Райнер Кирхдьорфер. От надзорния орган ще отпаднат Станимир Кръстев и Иван Сливов.

Германската Quarzwerke Gmbh вече е собственик на над 90% от капитала на Каолин АД и може да отправи търгово предложение за отписване на дружеството от публичния регистър. Последното може да стане, ако държателите на над половината от акциите се съгласят чрез продажба на акциите си или гласуват по време на Общо събрание на акционерите.

Акциите на Каолин АД поскъпват със 104% за последните 12 месеца до 4,072 лв. за акция и 203,6 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още